Craiova: Acţiune în şcoli, începută în vacanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În unităţile şcolare se va desfăşura în perioada următoare o campanie de informare despre cancerul de col uterin.

Ieri a fost lansată campania de informare despre prevenirea prin vaccinare a cancerului de col uterin (CCU), sub sloganul „Tu decizi pentru sănătatea fiicei tale. Informează-te!”. În cadrul acesteia, doctorii din instituţiile de învăţământ, diriginţii şi profesorii vor fi obligaţi să stabilească întâlniri cu părinţii, pentru a-i convinge despre avantajele vaccinului anti HPV.

Totodată, mamele vor primi materiale cu date despre acest cancer, însă vor putea accesa şi site-ul www.informareHPV.ro. Doljenii vor avea posibilitatea să sune gratuit la numărul TELVERDE 0800800008, unde operatorii le vor răspunde la întrebări cu privire la CCU. Dacă nu vor cunoaşte toate informaţiile, aceştia îi va direcţiona pe apelanţi către medicii specialişti din cadrul Centrului Naţional pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin.

În judeţul Dolj, din cele 3400 de fete din clasele 12-14 ani, doar 59 au primit cele trei doze de vaccin, în timpul primei campanii de acest gen, care a avut loc la sfârşitul anului trecut.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite