A scăpat de descindere pentru că fura în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laurenţiu Ion Vlăduţ, zis „Lary“, fiul comisarului-şef de la Poliţia Calafat, nu era în ţară ieri, în timpul percheziţiilor. Tânărul în vârstă de 30 de ani trebuia să primească apartura electronică direct în Italia, acolo unde opera. Fiul de poliţist a reuşit în doar patru luni să sutragă fraudulos sute de mii de euro.

Tribunalul Dolj a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Adrian Constantin Tiugan, Cornel Constantin Stroilă şi Iulian Gheorghiu, în timp ce Laurenţiu Ion Vlăduţ, şeful reţelei de falsificatori de carduri, a primit mandat în lipsă şi urmează să fie judecat la 25 august. Fiul poliţistului a reuşit să îşi convingă şi soţia să îl ajute la falsificarea cardurilor, iar împreună se ocupau de toate detaliile. Florina Vlăduţ este cercetată în stare de libertate şi nu are voie să părăsească ţara. Procurorii DIICOT Craiova nu au reţinut-o dintr-un singur motiv: are un copil de nouă luni în îngrijire.

S-au îmbogăţit  din paguba altora

Fiul poliţistului Victor Vălduţ şi-a cumpărat, în doar patru luni, două maşini de lux, a căror valoare se ridică la peste 100.000 de euro. Laurenţiu Ionuţ Vlăduţ este recidivist. Anul trecut, acesta a fost reţinut în Turcia pentru aceeaşi infracţiune. Procurorii DIICOT Craiova au ridicat din locuinţele  percheziţionate aparatură electronică folosită la falsificarea de carduri, trei dispozitive de skimming, soft-urile aferente acestora, 11 telefoane mobile, şapte laptopuri şi unităţi centrale de calculator, 167 de suporturi optice tip CD/DVD, cinci stick-uri de memorie, cabluri de conexiune modificate artizanal, înscrisuri conţinând coduri PIN ale unor carduri bancare şi suma de 10.000 de euro.

Procurorii DIICOT Craiova sunt convinşi că din grupul infracţional fac parte mai multe persoane. Ieri au fost reţinuţi opt suspecţi, însă doar patru au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. Tinerii sunt acuzaţi de constituirea  unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, falsificarea instrumentelor de plată electronică, deţinerea de echipamente hardware şi software în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă să petreacă până la 15 ani în spatele gratiilor.

În urma audierilor de ieri, oamenii legii au stabilit că  Tiugan, Stroilă şi Iulian Gheorghe erau cei care fabricau dispozitivele de skimming pe care Laurenţiu Vlăduţ le folosea, apoi, în bancomatele din Italia.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite