Craiova: AVAS va schimba strategia de vânzare a Avioane Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: AVAS va schimba strategia de vânzare a Avioane Craiova
Craiova: AVAS va schimba strategia de vânzare a Avioane Craiova

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va schimba, în perioada următoare,  în urma consultărilor cu reprezentanţii Comisiei Europene, strategia de vânzare a uzinei Avioane Craiova.

Această decizie a fost luată ca urmare a faptului că valabilitatea ofertei de privatizare pentru Avioane Craiova a expirat vineri, fără ca AVAS şi Alenia Aeronautica să ajungă la o înţelegere pentru finalizarea tranzacţiei, potrivit unui comunicat al AVAS.

Conform conducerii AVAS, unele dintre solicitările cuprinse în oferta finală îmbunătăţită şi irevocabilă depusă de Alenia Aeronautica, şi anume anularea datoriilor istorice ale statului român şi preluarea de către stat a cheltuielilor de disponibilizare a salariaţilor, exced cadrul legal.

"O posibilă anulare a datoriilor istorice ale statului român şi preluarea de către stat a cheltuielilor de disponibilizare a salariaţilor trebuie anunţată tuturor potenţialilor ofertanţi, prin dosarul de prezentare, iar AVAS trebuie să obţină, în urma unei notificări, avizul favorabil al CE", se arată în comunicat. Noua strategie de vânzare a constructorului de aeronave va fi realizata „în regim de maximă urgenţă”.

"Noua strategie va căuta să găsească metoda optimă de valorificare şi să creeze cadrul necesar pentru ca aceasta să se realizeze cu succes. Totodată, strategia va include şi solicitarea unui ajutor de stat pentru societate, în condiţiile în care acesta va fi aprobat de către Comisia Europeana", se mai arată în comunicatul AVAS. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite