ATENŢIE! Hoţii fură transformatoarele lifturilor de bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de locatari din Bănie ar fi putut trăi o adevărată tragedie dacă poliţia nu ar fi pus mâna pe doi indivizi care demontau şi apoi furau transformatoarele lifturilor. Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus începerea urmăririi penale pe numele unui craiovean care a furat peste 25 de transformatoare electrice din lifturile blocurilor din oraş. .

Gabriel Seică, de 26 de ani, a fost arestat, după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să fure, împreună cu Eugen Chineş, de 48 de ani, un transformator de la un lift de bloc. Poliţiştii spun că s-ar fi putut întâmpla o tragedie dacă transformatorul ar fi fost scos în timp ce liftul funcţiona. Ei au reuşit să demonteze şi să fure nu mai puţin de 19 de transformatoare din lifturi.

În urma extinderii cercetărilor, lucrători ai Compartimentului Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei 3 Poliţia Craiova au stabilit faptul că Seică este autorul a încă şapte furturi de transformatoare electrice comise în perioada 10.09.2010-18.09.2010, în municipiul Craiova.

Gabriel Seică şi Eugen Chineş, complicele acestuia, intrau în blocurile-turn şi cu ajutorul unor chei potrivite intrau în casa liftului după care opreau curentul pentru a scoate transformatoarele lifturilor. Poliţiştii spun că cei doi acţionau numai dimineaţa, când locatarii blocurilor erau plecaţi de acasă. Furau transformatoarele pe care ulterior le demontau şi vindeau sârma de cupru din ele. Prejudicial material identificat este de 8.400 lei.

Poliţiştii spun că s-ar fi putut întâmpla oricând o tragedie dacă hoţii ar fi acţionat în timp ce lifturile funcţionau. Gabriel Şeică a fost arestat pe 23 septembrie pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar Eugen Chineş este cercetat în stare de libertate pentru complicitate la furt calificat. Şeică este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite