15 deţinute de la Penitenciarul Craiova vor contribui la curăţenia oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Penitenciarul Craiova a dat curs invitaţiei Primăriei de a participa la campania de responsabilitate socială pentru curăţenia Municipiului “Femei private de libertate la Craiova Curată”.

Astfel, dacă anul trecut bărbaţi aflaţi în custodia penitenciarului au participat la acţiunile de ecologizare, anul acesta 15 femei private de libertate din regimul de executare deschis şi semideschis vor contribui, pe bază de voluntariat, pe parcursul a trei ieşiri în comunitate, la curăţenia anumitor zone din Craiova.

La selecţia persoanelor private de libertate pentru participarea la această acţiune s-a avut în vederea opţiunea personală a fiecăreia, participarea la activităţile desfăşurate în cadrul activităţilor de reintegrare socială, precum şi comportamentul acestora pe timpul executării pedepsei.

„Prin astfel de acţiuni se încurajează adoptarea unor comportamente pro-sociale, altruiste şi sprijinirea comunităţii prin acţiuni de voluntariat ale persoanelor private de libertate”, a declarat Raluca Ţîrcă, purtător de cuvânt.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite