10.000 de puieţi vor fi plantaţi în localitatea Greceşti pe o suprafaţă de două hectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

10.000 de puieţi vor fi plantaţi pe data de 18 noiembrie în localitatea doljeană Greceşti pe o suprafaţă de două hectare. La eveniment şi-au anunţat prezenţa aproximativ 650 de voluntari.

Campania de împădurire este organizată de Asociaţia Creştini şi Consiliul Local Greceşti. „Ne întoarcem la Greceşti pentru a planta cerul în pământ, în aşteptarea copăcelului care se va ridica mai apoi la cer, fixând, în acelaşi timp, pământul. Acolo unde greşelile trecutului  au provocat atâtea calamităţi prezentului, faptele bune ale prezentului vor garanta o lume ocrotită de natură şi nu una pierdută în deşert viitorului. Plantăm pe un teren cu risc mare de alunecare. Solul se va fixa şi se vor forma perdele de protecţie. În timp, pădurile vor redeveni păduri, iar oamenii...oameni, cu lecţia propriilor pierderi, din propriile greşeli, învăţată. Să “plantăm fapte bune în România” nu mai reprezintă o datorie sau o necesitate, ci devine o înţelegere corectă a lumii în care trăim, în care o şansă pentru natură este, de fapt, o şansă pentru noi înşine! “, a precizat Marlena Melinescu, coordonator local Dolj.

Voluntarii vor primi în urma activităţii de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume (detalii pe www.plantamfaptebune.ro, secţiunea Green Endorsement).

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite