Boli de sezon: Numărul constănţenilor diagnosticaţi cu viroze respiratorii a crescut cu 20%!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de copii au ajuns la medic în ultimele zile
Sute de copii au ajuns la medic în ultimele zile

Din ce în ce mai mulţi constănţeni sunt diagnosticaţi cu afecţiuni respiratorii. Numai în ultima săptămână au fost înregistrat un caz de gripă, iar aproape 3.000 de pacienţi au avut nevoie de tratament pentru pneumonie şi infecţii acute ale căilor respiratorii.

Medicii de la Direcţia de Sănătate Publică spun că numărul persoanelor diagnosticate cu astfel de afecţiuni a crescut cu 20% în ultima perioadă.
Pentru a evita îmbolnăvirea, medicii spun că este recomandat să respectăm cu stricteţe măsurile de igienă personală  şi să evităm zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cronice cardiace și respiratorii, este bine să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Dacă totuşi ne-am îmbolnăvit, important este să nu tratăm banalele viroze cu antibiotice. Infecţiile respiratorii debutează cu febră de 37-38 de grade, nas înfundat, dureri în gât, tuse. Dacă simptomele nu sunt grave, iar febra nu depăşeşte 38,5 - 39 de grade, atunci vă puteţi trata şi acasă. Pentru combaterea febrei este nevoie de Paracetamol, administrat din opt în opt ore. Pot fi folosite picături pentru desfundatul nasului, dar şi sirop de tuse, dacă este cazul. Medicii spun că nu este recomandată administrarea de antibiotice. Dacă după trei zile simptomele, în loc să se amelioreze, se accentuează, iar febra persistă, este nevoie de un consult medical. Alimentaţia trebuie să fie bogată în fructe, legume, lichide calde.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite