Constanta:Litoral 2009/Canicula, mai uşor de suportat pe malul mării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta:Litoral 2009/Canicula, mai uşor de suportat pe malul mării
Constanta:Litoral 2009/Canicula, mai uşor de suportat pe malul mării

Deşi soarele este puternic în zona litoralului, oamenii au învăţat să se protejeze şi doar cei mai sensibili au avut de suferit din cauza temperaturilor ridicate, este concluzia medicilor care intervin la cazurile de urgenţă.

Cei 10 voluntari de la Crucea Roşie patrulează în echipe pe plaja din staţiunea Mamaia şi ieri au fost solicitaţi să acorde primul ajutor la trei persoane care făcuseră insolaţie. „Lumea este mai atentă în ultima perioadă, iar pentru acordarea îngrijirilor suntem sprijiniţi şi de salvamari“, a declarat directorul Crucii Roşii Constanţa, Carmen Lungu.

La Serviciul Judeţean de Ambulanţă, numărul solicitărilor a crescut pe timpul zilei, fiind înregistrate mai multe decât într-o zi obişnuită de vară. „Am intervenit la persoane care au leşinat sau care au făcut insolaţie, iar cele mai multe au fost în zona plajelor unde avem echipaje care intervin, dar nu au fost cazuri grave şi nu au necesitat transportarea la spital“, a spus şi medicul coordonator, Florina Corcodel.

Bătrânii sunt însă cei care au cel mai mult de suferit din cauza căldurii. „Am ieşit din casă pentru că trebuia să ajung la medic unde am programare, dar o să evit să mai ies pentru că din cauza căldurii mi-a crescut brusc tensiunea, mă doare capul şi am stări de leşin“, a declarat Anişoara Popa, o constănţeancă în vârstă de 63 de ani.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite