Constanta: Administratorul-şef şi-a făcut chioşc la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Administratorul-şef şi-a făcut chioşc la spital
Constanta: Administratorul-şef şi-a făcut chioşc la spital

Afacerea a fost descoperită de directorul Spitalului Județean Constanța, de care depinde Spitalul (Municipal) de Boli Infecțioase. Chioşcul de la care se aprovizionau pacienții aparţine firmei Globuss Intermed, nu deţine niciun fel de autorizaţie de construcţie, iar administratorul este şeful Serviciului Administrativ al Spitalului Clinic de Urgenţă, Ioan Iurdana.

„În urmă cu trei săptămâni a venit la mine şi mi-a cerut aprobarea să mărească spaţiul pentru că nu primea avizul de la Inspecţia Sanitară de Stat pentru că nu avea grupuri sanitare şi abia atunci mi-am dat seama cui aparţinei“, a declarat ieri directorul spitalului, dr. Dan Căpăţână.

Ancheta demarată de conducerea unităţii sanitare a scos la iveală faptul că economistul fusese însărcinat de fosta conducere cu paza parcării din acea zonă.

Cert este că Iurdana nu avea înscrisă în fişa postului nicio astfel de activitate, dar între timp acesta s-a gândit cum să îşi dezvolte o mică afacere.

Drept urmare, magazinul a fost ridicat pe fundaţia unei foste dughene utilizate cu aceeaşi destinaţie dar care, la rândul ei, nu deţinea autorizaţie de construcţie sau autorizaţie de funcţionare.

Pentru comiterea respectivei fapte, Iurdana a fost sancţionat doar cu reţinerea a zece procente din salariu timp de trei luni, asta pentru că „spaţiul aparţine Consiliului Judeţean Constanţa, care a fost informat despre această situaţie. Dacă ei vor decide să depună plângere pentru construcţie ilegală, fără autorizaţie, Iurdana va răspunde penal“, a precizat dr. Căpăţână.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite