Constanţa: O ţeavă de 30 de metri, schimbată în două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: O ţeavă de 30 de metri, schimbată în două luni
Constanţa: O ţeavă de 30 de metri, schimbată în două luni

Muncitorii RADET au lăsat în urma lucrărilor tranşee printre blocuri. Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice (RADET) Constanţa a demarat lucrările de reparaţii la reţeaua de conducte, numai că ritmul în care de desfăşoară lucrările este foarte lent.

La punctul termic nr. 123 din Tomis Nord, de pe strada Suceava, lucrările au început din luna iulie şi au fost finalizate abia ieri dimineaţă, când şanţul a fost acoperit cu pământ. Locatarii blocurilor din apropiere spun că muncitorii dădeau pe la şantier două sau trei ore zilnic, după care dispăreau.

Pericol pentru copii

Locatarii răsuflă acum uşuraţi pentru că riscul ca un copil să nimerească în groapa de aproape 30 de metri lungime era foarte mare. „A stat şanţul săpat  vreo două luni. Se lucra puţin, apoi luau pauză toată ziua. Sunt atâţia copii la noi la bloc şi oricând ar putea unul să treacă să se joace aici şi să cadă în şanţul semnalizat cu o bandă galbenă, dar numai în capăt, nu pe toată lungimea“, a spus Mirela, locatară a blocului V4 în spatele căruia a fost lucrarea.

În două luni, muncitorii au reuşit să schimbe câteva conducte pentru încălzire şi pe cele pentru recirculare. „Lucrarea face parte din programul anual de revizii şi reparaţii. La punctul termic 123 a fost înlocuit canalul termic, a fost făcută recircularea şi au fost înlocuite ţevile pentru încălzire“, spun reprezentanţii RADET Constanţa.

Lipsa materialelor

Lucrări similare au loc în mai multe zone ale oraşului, începute tot din luna iulie, printre care punctul termic 120 din zona Tomis Nord, punctul termic 214 - blocurile X1 şi X2, la punctul termic 146 - blocurile Z1 - D1. La blocul MZ 11 de pe strada Pescarilor numărul 26, muncitorii care lucrează în zonă spun că decopertarea s-a făcut în urmă cu o săptămână şi se estimează ca finalizarea lucrărilor să se facă în maximum două săptămâni. „Locuitorii nu au de suferit din cauza lipsei de apă caldă pentru că am făcut o buclă la ţeava pe care urma să o schimbăm pe o lungime de 16 metri şi aşa vom proceda şi de acum încolo“, a spus unul dintre muncitorii RADET.

Reprezentanţii RADET susţin că motivul întârzierii lucrărilor ţine de lipsa materialelor de construcţie, dar şi a utilajelor necesare montării conductelor noi.

Termene nerespectate

Pentru lucrarea de la punctul termic 123, reprezentanţii RADET Constanţa spun că lucrările se vor încheia în maximum două zile, garanţie dată în urmă cu mai bine de o săptămână. Şanţul a fost acoperit abia în urmă cu două zile. Pentru restul lucrărilor de la punctele termice din oraş termenul de finalizare a lucrărilor este încă neclar. Cert este că reprezentanţii regiei spun că până la începerea probelor la rece şi la cald la instalaţia termică, programate pentru a doua jumătate a lunii octombrie, noile conducte vor fi montate şi şanţurile acoperite. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite