Constanţa: Mall-uri ridicate la malul mării, în ciuda crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Mall-uri ridicate la malul mării, în ciuda crizei
Constanţa: Mall-uri ridicate la malul mării, în ciuda crizei

Polus Center şi World Trade Center (WTC) sunt două proiecte aflate în desfăşurare în prezent în Constanţa. Termenele de finalizare au fost însă amânate, iar criza financiară este principalul motiv.

Unul dintre proiecte este Polus Center Constanţa, situat pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanţa, dezvoltat de firma Trigranit, a cărui construcţie a fost demarată în septembrie 2007 şi ar fi trebuit să se încheie în luna august 2010.

Criza financiară a afectat într-o oarecare dezvoltatorul, însă nu îndeajuns încât să renunţe la lucrări. Atâta doar că lucrarea va fi finalizată cu două sau trei luni întârziere.

„În luna iunie 2009, activitatea pe şantier a fost reluată la capacitate maximă“, a declarat Margareta Beţa, PR Manager pentru proiectul Polus. Afirmaţiile reprezentantului dezvoltatorului sunt confirmate şi de furnicarul de pe şantier unde aproape 240 de muncitori lucrează susţinut.

La finalul anului viitor, aici vor fi inaugurat un centru regional de cumpărături, distracţii şi petrecere a timpului liber, care va însuma 170 de magazine, ce se vor întinde pe o suprafaţă închiriabilă de 48.130 de metri pătraţi din totalul de 112.000 de metri pătraţi, restaurante, un cinema multiplex cu opt ecrane.

Auchan, unul dintre cei mai importanţi retaileri din lume va deschide în Polus primul său hypermarket din Constanţa, cu o suprafaţă de 16.000 de metri pătraţi. În proiect sunt curpinse şi 2.200 de locuri de parcare, supraterane şi subterane. Întreaga investiţie se ridică la 140 de milioane de euro.

Mişcare slabă la WTC

Lucrările la World Trade Center, aşa cum se va numi proiectul dezvoltat de RED Projects, situat pe malul portului, cu intrare din strada Traian şi care dă bătăi de cap celor care circulă în zonă, înaintează destul de greu.

Deşi inaugurarea proiectului a avut loc înaintea celei de la Polus Center, mai precis în anul 2006, lucrările au stagnat. La momentul demarării lucrărilor, dezvoltatorii anunţau o finalizare rapidă a construcţiei: „Trident Plaza, primul proiect autentic de spaţiu multiplu ce va reuni un centru comercial, o clădire de birouri şi un hotel, va fi finalizat până în anul 2008“.

Din păcate, planurile dezvoltatorilor au fost date peste cap. Motivele stagnării au fost trecute sub tăcere de reprezentanţii RED Projects, la fel ca şi suma totală a investiţiei, anunţată iniţial ca fiind de 100 de milioane de euro. În momentul de faţă, reprezentanţii RED Projects susţin că lucrările sunt planificate a se finaliza în primul trimestru din anul 2012. Cristina Chelaru, PR officer la RED Project, anunţă că structura proiectului rămâne aceeaşi, respectiv 200 de unităţi de retail, magazine, cafenele, restaurante.

WTC va mai cuprinde spaţii pentru birouri, un hotel de trei stele şi zone pentru distracţii, Institutul de Artă Contemporană, Boutique Club şi zonă de bowling. Centrul va dispune de 1.500 de locuri de parcare subterane în faza iniţială, urmând a fi suplimentate cu încă 4.000 de locuri într-o fază ulterioară.

Citeşte şi

Timişoara: Cel mai mare mall din Vest va fi de două ori mai mare

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite