Constanţa:Bolizii de 1.800 de cai putere au făcut show

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa:Bolizii de 1.800 de cai putere au făcut show
Constanţa:Bolizii de 1.800 de cai putere au făcut show

Ambarcaţiunile din Dubai au ieşit ieri pentru prima oară la încălzire înainte de competiţia Class One Grand Prix, ce se va desfăşura vineri, în staţiunea Mamaia.

Traseul cursei a fost străbătut de câteva ori de două ambarcaţiuni care au tăiat apa cu viteza unor săgeţi. La sfârşitul probei, piloţii s-au arătat încântaţi de condiţiile de pe lac.

„Este plăcut să fii în România. Este prima dată când sunt aici şi abia aştept concursul”, au fost primele cuvinte ale pilotului Arif Af Zafeen.

„Lacul este fantastic. Sperăm că va fi o cursă frumoasă”, a completat copilotul său, Nadir Bin Hendi.

Competiţie internaţională

Începând de vineri, în zonă se vor auzi numai motoare de mare putere. Ambarcaţiunile sunt adevărate bijuterii pe apă – au 10-15 metri lungime, sunt dotate cu câte două motoare de 900 de cai putere fiecare şi pot atinge 300 de kilometri la oră.

Cea mai spectaculoasă competiţie nautică la nivel mondial, Romanian Class One Grand Prix, echivalenta Formulei 1 pe apă, se va desfăşura pe lacul Siutghiol din Mamaia, între 28 şi 30 august.

Ambarcaţiuni de mare viteză din toată lumea se vor întrece pentru a treia oară la Mamaia, în două curse, sâmbătă şi duminică, pentru a stabili clasamentul final al sezonului.

La eveniment sunt aşteptaţi să asiste aproape o jumătate de milion de spectatori, iar accesul este liber. Cei care doresc să fie în centrul Cartierului General, plătesc 750 de lei pentru un bilet VIP. În preţ sunt incluse masa şi cockteilurile, plus intrările la petrecerile oficiale, unde se vor distra şi piloţii.t.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite