Constanţa:Fiţi atenţi la preţurile de pe plajă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa:Fiţi atenţi  la preţurile  de pe plajă!
Constanţa:Fiţi atenţi la preţurile de pe plajă!

Produsele vândute sau închiriate pe litoral pot avea preţuri exorbitante în apropierea hotelurilor de lux. De aceea e bine să întrebaţi înainte să solicitaţi un anumit produs sau serviciu. De asemenea, informaţi-vă cât costă produsele similare în zonele mai ieftine din staţiune.

Şezlongul care frige

Şezlongurile, băuturile, dar şi unele alimente pot costa dublu în diferite locuri din aceeaşi staţiune. Cu cât vânzătorii sunt mai aproape de hotelurile luxoase, cu atât marfa este mai scumpă. Iar acest fapt îl simt pe pielea lor miile de turişti care vin pe litoral, fie şi pentru cîteva zile. Produsele al căror preţ variază cel mai mult sunt şezlongurile.

De pildă, închirierea unui şezlong, în apropierea hotelului Orfeu costă 15 lei, pentru ca să ajungă  la 20 de lei, în apropierea hotelului Savoy, la nici 100 de metri distanţă şi la peste 50 de lei pe plaja din dreptul hotelului Vega.

La hotelul Majestic, nu se poate sta la soare, pe un pat dublu de plajă, mai ieftin de 100 de lei. Iar acest lucru se întâmplă în timpul săptămânii, pentru că în week-end preţul acestuia urcă până la 140 de lei. Se poate opta însă şi pentru băncuţe elegante, din lemn scump, a căror închiriere costă în jur de 150 de lei.

Locurile de parcare, o problemă

Parcările din Mamaia nu sunt foarte ieftine şi mai mult, sunt puţine, în comparaţie cu numărul mare de maşini. În cele mai multe locuri, pentru a-ţi lăsa maşina o oră, trebuie să plăteşti 2 lei. Cea mai scumpă parcare este la hotelul Iaki, de 2,5 lei pe oră, dar este bine păzită, iar dacă vremea este urâtă se face şi reducere.

Cât priveşte, însă, cheltuielile pentru alimente şi băuturi, turiştii pot face economii cumpărând produsele respective de la chioşcurile şi terasele din apropierea Bulevardului Mamaia. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite