Constanţa: 5 milioane de lei este prejudiciul produs la buget de trei firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: 5 milioane de lei este prejudiciul produs la buget de trei firme
Constanţa: 5 milioane de lei este prejudiciul produs la buget de trei firme

Activitatea a trei agenţi economici din Constanţa este cercetată de procurori după ce comisarii Gărzii Financiare au estimat că  au prejudiciat statul cu aproximativ 5 milioane de lei.

În urma unor verificări efectuate la SC Trans-Clean SRL cu sediul social în Valea Dacilor, judeţul Constanţa, s-a constatat că a comercializat cereale (orz, rapiţă şi grâu) în valoare totală de 893.245 lei, către o altă societate din Constanţa. Întrucât firma nu funcţionează la sediul social declarat, inspectorii financiari nu au putut verifica înregistrarea în contabilitate a operaţiunilor. Prejudiciul produs bugetului de stat a fost aproximat la suma de 262.719 lei.

SC Petrotud SRL Constanţa nu funcţionează la sediul social declarat, iar comisarii Gărzii Financiare au descoperit că a efectuat tranzacţii cu motorină euro 5, în valoare de aproape 4,6 milioane de lei. Agentul economic de la care a achiziţionat motorină era în reorganizare judiciară, iar facturile emise de aceasta sunt cu taxare inversă, ceea ce înseamnă că valoarea totală a livrărilor nu conţine accize şi nici TVA. Prin comercializarea acestor produse petroliere se estimează că Petrotud SRL a prejudiciat statul cu 3.640.610 lei.

Nici SC Burg Master SRL Poarta Albă nu funcţionează la sediul social declarat, având întocmită şi o sesizare penală în acest sens după ce şi-a schimbat atât structura acţionariatului, cât şi sediul. În acest caz s-a stabilit că, în cursul anului 2009, a vândut către o societate din judeţul Tulcea cereale din achiziţii intracomunitare din Bulgaria, în valoare totală de 2.646.825 de lei. Pentru toate operaţiunile efectuate care nu se regăsesc în contabilitate s-a prezumat că prejudiciul produs bugetului de stat s-a ridicat la peste un milion de lei.

Celor trei firme le-au fost întocmite sesizări penale care au fost transmise spre soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Totodată au fost făcute şi adrese către Direcţia Generala a Finanţelor Publice Constanţa pentru calcularea cu exactitate a prejudiciului produs statului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite