Vrachierul Ileana, una dintre ultimele nave ale flotei, a fost preluat de Tomini Trading UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vrachierul Ileana, de 25.000 tdw, deţinută de compania Petromin, a fost vândut firmei Tomini Trading pentru suma de 2,4 milioane de euro. Actualmente, nava Ileana este trasă la cheu și se află în stare avansată de degradare.

Update:  Firma Tomini Trading, care a plătit 2,4 milioane de euro pentru „Ileana“, în cadrul licitaţiei din luna iunie, a preluat nava. Reprezentanţii companiei au luat act de solicitarea directorilor Petromin, de a consemna că  în raportul de evaluare, pe baza căruia a fost înstrăinată penultima navă a companiei de stat, nu au fost trecute o serie de bunuri. Vasul a fost scos la licitaţie pentru o creanţă de 125.000 de euro.

Petromin contestă însă raportul de evaluare a navei, pe motivul că inventarul navei este incomplet și nu cuprinde toate echipamentele de pe vas.
La ora actuală, nava Ileana, aflată în stare avansată de degradare, este trasă la cheu, iar executorii judecătorești, împreună cu reprezentanții firmei Tomini Trading, poartă discuții cu conducerea companiei Petromin.

Ileana și Carmen Sylva sunt ultimele nave care fac parte din flota României și care mai sunt deţinute de Petromin Constanţa. Carmen Sylva este un bulk carrier de 16.145 tone. Vasul a fost construit în anul 1992 la Şantierul 2 Mai Mangalia.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite