Constanţa: A încercat să ia 5 milioane de euro de la stat cu acte false

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: A încercat să ia 5 milioane de euro de la stat cu acte false
Constanţa: A încercat să ia 5 milioane de euro de la stat cu acte false

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a omului de afaceri constănţean Ion Răducanu Şinculeţ, administrator al SC GRUP SICOMIGA SINGLE MAN LTD.

Bărbatul a fost acuzat de tentativă la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată. Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că, în cursul lunii mai 2005, Răducanu Şinculeţ, dându-se drept reprezentant legal al SC GRUP SICOMIGA SINGLE MAN LTD (firmă neînregistrată la Oficiul Registrului Comerţului) a emis două instrumente de plată fără acoperire (cambii).

În baza acestor cambii, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Constanţa ar fi trebuit să vireze în conturile a două firme din judeţul Constanţa suma totală de 5 milioane de euro în scopul finanţării unui proiect turistic, termenul de rambursare a finanţării fiind de 15 ani, urmând ca o parte din aceşti bani să revină inculpatului. Răducanu a remis cele două cambii reprezentanţilor firmelor beneficiare, care au declanşat procedurile de executare silită împotriva Ministerului Finanţelor, proceduri care au fost anulate de instanţa de judecată.

Răducanu a mai fost trimis în judecată de procurorii Serviciilor Teritoriale Suceava şi Constanţa ale DNA pentru fapte similare. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite