Pe lacurile din staţiuni se dă la guvizi şi roşioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

la urechi. "Ne-a bătut întruna la cap, hai la peşte!, hai la peşte!, aşa că s-a dus taică-su şi i-a cumpărat o undiţă de 100.000 şi ne-am postat aici. Ei, la un minut după ce-am venit, a

la urechi. "Ne-a bătut întruna la cap, hai la peşte!, hai la peşte!, aşa că s-a dus taică-su şi i-a cumpărat o undiţă de 100.000 şi ne-am postat aici. Ei, la un minut după ce-am venit, a prins şi guvidele", povesteşte mama întâmplarea memorabilă. Niciun membru al familiei nu le are cu pescuitul, dar fetiţa i-a convins să-şi încerce norocul. Partea proastă e că după jumătate de oră de stat pe dig la Mangalia, după guvide n-a mai venit niciun frăţior. "Să ştii că în seara asta mănânci ce prinzi!", râde mama.

La roşioară se dă "la fineţe"
Pescari, amatori sau nu, găseşti însă în apropierea tuturor lacurilor din zona litoralului căci, pentru unii, concediul la mare presupune în mod obligatoriu şi câteva ieşiri la pescuit. Vezi pescari pe lacurile dintre Saturn şi Venus, după cum observi de departe şi undiţele turiştilor care s-au postat pe malul celor două lacuri de la Neptun, din apropierea plajei. Mişu e de la Piatra Neamţ şi "dă la roşioară" la Neptun: "La roşioară trebuie să dai la fineţe", zice Mişu şi explică: "Cu cârlig mic, cu nylon subţire". Nu e prima oară când dă la peşte: dimpotrivă, e un bun cunoscător al lacurilor din preajma oraşului de baştină şi ale apelor de munte, bogate în păstrăv şi glean. "Am venit la relaxare, cu două beţe, nu cu ustensile serioase", zice pescarul care are acasă "scule de 15-20 de milioane". Într-o oră şi jumătate a prins vreo 20 de roşioare şi spune că-n lacurile de la Neptun sunt şi caraşi, şi crapi, dar "crapul e mai deştept. Nu-l păcăleşti cu pâine sau cu momeală simplă. Pentru el se face boilis, un preparat cu diverse arome... Sunt o sumedenie de reţete de momeală". A căutat şi râme de dimineaţă, dar n-a găsit, că e pământul nisipos, aşa că dă cu pâine. La un metru mai încolo, sora lui Mişu dă şi ea la peşte. A venit din Italia, de la lucru, şi-a prins şi ea câteva roşioare. Mişu o ia în colimator: "Cheamă peştii în italiană, că poate vin mai repede!" Moldoveanul nu e mulţumit însă de starea lacurilor din Neptun: "Dac-ar fi fost administrate cum trebuie, lacurile astea ar fi fost o frumuseţe. Am văzut lacuri pe jumătate cât astea, excelent întreţinute. Păcat de bunătatea asta de apă dulce...".

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite