Constanta: Update/Angajaţii de la aeroport au intrat în grevă japoneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Update/Angajaţii de la aeroport au intrat în grevă japoneză
Constanta: Update/Angajaţii de la aeroport au intrat în grevă japoneză

Cei aproape 300 de angajaţi protestează întrucât în bugetul Societăţii Naţionale Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu nu au fost prevăzute sumele necesare pentru salariile de pe ultimele două luni ale anului.

„Principala revendicare este neacoperirea bugetului de salarii pentru lunile noiembrie şi decembrie, dar şi modul în care decurg negocierile pentru contractul colectiv de muncă pe 2009-2010“, a declarat astăzi secretarul general al sindicatului, Ilie Sandu.

El a precizat că salariaţii solicită un spor de tură de 10%, dar şi prime de vacanţă de 500 de lei întrucât salariaţii au în prezent cea mai mică sumă la nivel de ramură transporturi.

Sindicaliştii vor avea o nouă rundă de negocieri pe 30 septembrie, iar dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate vor trece la greva de avertisment şi apoi la cea generală.

Ministerul Finanţelor se opune

Cristian Moldovanu, reprezentantul Consiliul Judeţean Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor susţine că există sume economisite pentru acoperirea cererilor salariale în condiţiile în care aeroportul a făcut profit chiar dacă este criză economică.

Piedica este lipsa unui aviz de la Ministerul Finanţelor care în baza unui memorandum cu Fondul Monetar Internaţional care nu a fost făcut public are obligaţia de a îngheţa salariile în 2009 la acelaşi nivel cu cele din 2008.

Anul trecut aeroportul avea în jur de 260 de salariaţi şi o activitate mai redusă, dar de la începutul acestui an numărul angajaţilor a fost suplimentat în condiţiile de creştere a traficului aerian.

„Nu este vorba de o majorare salarială, noi vrem doar să facem un transfer al banilor economisiţi din cheltuielile materiale pentru acoperirea salariilor pentru toţi angajaţii, dar Ministerul Finanţelor refuză să dea acest aviz“, a declarat Moldovanu. În prezent aeroportul are un număr de 296 de angajaţi.

 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite