Ţărăniştii din Constanţa despre Ion Diaconescu: „Felul lui de a face politică era un model“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Diaconescu, exemplu pentru politicieni
Ion Diaconescu, exemplu pentru politicieni

Membrii Partidului Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat (PNŢCD) din Constanţa consideră că Ion Diaconescu poate fi aşezat în pleiada de lideri ai partidului care au devenit simboluri ale politicii naţionale.

„Este regretabil că o astfel de personalitate naţională şi europeană s-a stins. A fost un simbol al democraţiei. Vorbea cu atâta lipsă de ură şi de patimă şi cu deschidere sufletească despre suferinţele grele pe care le-a îndurat în temniţele comuniste în lupta lui pentru democraţie. Vorbea cu seninătate despre tot ce-a fost rău, fără orgolii. Fiecare dintre noi îi datorăm ceva“, a declarat Tudorel Chesoi, preşedintele PNŢCD Constanţa şi vicepreşedinte la nivel naţional.

Chesoi l-a cunoscut pe Iiderul ţărănist la primul congres PNŢCD după moartea lui Coposu, când Diaconescu a fost ales preşedinte.
„Exemplul lui rămâne, la fel ca cel al lui Iuliu Maniu, Corneliu Coposu, Ion Mihalache şi Ion Raţiu. Felul lui de a face politică era un model, pe care dacă politicienii l-ar urma, climatul nu ar mai fi atât de agitat“, a afirmat Tudorel Chesoi.

Ion Diaconescu s-a stins din viaţă marţi seara, la vârsta de 94 de ani.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite