Astăzi începe cel mai mare triathlon din Europa de Est, la Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La prima ediţie s-au înscris peste 150 de candidaţi
La prima ediţie s-au înscris peste 150 de candidaţi

Astăzi, peste 600 de participanţi din 8 ţări se vor alinia la startul celei de-a treia ediţii a Triathlon Challenge, cel mai mare concurs de acest gen organizat în Europa de Est

Întrecerea va avea 5 categorii: proba olimpică (înot 1,5km, ciclism - 40 km, alergare – 10 km), sprint (înot – 0,75km, ciclism - 20 km, alergare – 5 km), ştafetă (echipe alcătuite din trei participanţi, pe distanţele de la sprint), Corporate Challenge (ştafetă pentru angajaţii corporate) şi Trikids Challenge (triatlon pentru copii). Ultima este o premieră în România. Vor concura copiii cu vârste între 6 şi 14 ani.

Printre concurenţi la categoria Corporate se numără nume importante din business, media şi sport, Ciprian Bălănescu - campionul României la triathlon, Valeria Răcilă - dublă campioană olimpică de canotaj, Steven van Groeningen - directorul executiv al Raiffeisen Bank, Yorgos Ioannidis - fost CEO Romtelecom.
Banii obţinuţi din taxa de participare achitată de cele 40 de companii participante va fi donată Fundaţiei Hospice Casa Speranţei.

Răzvan Florea, marele absent

Toate locurile la triathlon au fost ocupate. Astăzi se mai fac înscrieri doar la Trikids Challenge – triatlonul pentru copii. Vlad Stoica, preşedintele clubului sportiv organizator Smart Altelic a spus că cel mai mult îl bucură faptul că locurile s-au epuizat cu mult timp înainte şi crede că dacă ar fi fost disponibile 1.000 de locuri, toate s-ar fi ocupat.

Printre ei nu se va afla însă unul dintre marii favoriţi, singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, Răzvan Florea, care s-a accidentat în timpul unui antrenament de mountain bike, fracturându-şi mâna dreaptă. În schimb, la start vor fi prezenţi foşti sportivi de performanţă, directori şi preşedinţi de multinaţionale, companii mici şi mijlocii din toată ţara şi cinci echipe de bloggeri. Cel mai tânăr concurent are doar cinci ani, iar cel mai în vârstă a împlinit 70 de ani. Un alt concurent, de peste 40 de ani, a suportat, nu cu mult timp în urmă, o intervenţie pe cord deschis, un dublu bypass.

Participanţii sunt aşteptaţi cu 70 de premii, iar pentru spectatori s-a pregătit o tombolă.

Pentru al treilea an în concurs


Radu Marga (35 de ani) este un veteran al Triathlon Challenge. A participat şi la primele două ediţii şi a urcat pe podium. La ediţia din 2009 a concurat la sprint, partea de bicicletă obţinând argintul, iar anul trecut a ieşit pe locul II la proba sprint.

Practică sportul din copilărie. „De când mă ştiu mi-a plăcut sportul. Am practicat mai multe sporturi, dar m-am axat în principal pe atletism“, a spus el.
Rezultatele sale sunt cu atât mai meritorii cu cât Radu Marga este de profesie terapeut maseur. Şi pentru această ediţie a început să se antreneze cu mult timp înainte şi speră să câştige aurul.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite