Constanta: Update/Litoralul lovit de furtună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Update/Litoralul lovit de furtună
Constanta: Update/Litoralul lovit de furtună

Şuvoaiele de apă au pătruns în gospodării, dar şi în sediile unor instituţii publice, iar pompierii şi localnicii au lucrat ore în şir la evacuarea apei. Mai multe localităţi au rămas pe întuneric şi fără apă potabilă, iar unele drumuri naţionale au fost acoperite de noroaie. Citeşte şi: Constanta: Furtuna a provocat inundaţii pe litoral

În cele câteva ore cât a durat furtuna, la dispeceratul 112 au fost înregistrate 308 apeluri de la oameni care cereau ajutor pentru evacuarea apei. Şuvoaiele de apă au intrat în beciuri, case, subsoluri de bloc, dar şi Spitalul de Boli Infecţioase, Casa Căsătoriilor, Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă şi unul dintre sediile primăriei, iar pompierii au intervenit cu motopompe. 

Canalizările din mai multe cartiere au refulat, iar apa a curs şiroaie pe străzi. Şi plajele din zona mai multor hoteluri din Mamaia, dar şi în Constanţa au fost măturate de torente şi s-au format şanţuri, iar echipele de Apele Române au intervenit pentru nivelarea nisipului. Furtuna a lăsat în beznă şi mai multe localităţi unde au fost trimise echipele de la Enel pentru reparararea defecţiunilor.

Cel mai mult a plouat în municipiul Constanţa, dar şi în localităţile Nuntaşi şi Săcele unde s-au înregistrat până la 69 de litri pe metrul pătrat. Şi staţiunile din sudul litoralului, Agigea, Eforie, Tuzla au fost lovite de furtună, iar la Murfatlar, Valu lui Traian, Medgidia şi Ovidiu, ploaia a provocat mai multe pagube.

O situaţie critică a fost înregistrată şi pe DN2A între localităţile Ovidiu şi Lumina, pe DN3 între localităţile Ion Corvin şi Băneasa şi DJ223 care au fost acoperite de noroaie, dar circulaţia a fost reluată după intervenţia utilajelor de la Drumuri Naţionale şi Judeţene.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite