SERIAL ÎN EXCLUSIVITATE (II): „Cel mai bun lucru pe care-l face poporul ăsta sunt gagicile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La invitaţia sa, ziariştii de la „Adevărul de Seară“ şi-au petrecut seara de sâmbătă la taifas cu primarul, la el acasă. După ce ieri ne-a povestit despre cum ar vrea să schimbe sistemul de învăţământ, politică şi vacanţe, astăzi vorbeşte despre temeri, etichete şi dojenile mamei. 

Adevărul de Seară: Aţi avut firmă de taximetrie în Brazilia?
Radu Mazăre: Nu. Păi nu mă caută ăia de la ANI de doi ani, caută casă în Brazilia? Dar era bine, eram şmecher dacă făceam companie de taxiuri în Brazilia. La creşterea economică pe care o are Brazilia... Este estimat ca în 2016 să fie a cincia putere a lumii, înaintea Marii Britanii. Acum e a opta. Când m-am dus prima oară în Brazilia, acum vreo 6 - 7 ani, îmi zice un prieten, Dan Pazara: „Unde mergi tu, mă, la ţiganii ăia?“ Mai era cu mine un grec. Şi se uită la el: „Da’ ce, mă, tu e nemţi?“ El fiind machidon.

SERIAL ÎN EXCLUSIVITATE (I): Mărturisiri complete ale lui Radu Mazăre FOTO

Îi cunoşteaţi pe cei care au apărut în filmul acela?
A fost o făcătură a SIE. Au plătit oamenii. Dar era greşită. În primul rând eu nu mă dau cu surf-ul, eu mă dau cu windsurf-ul.      

V-aţi supărat pe ei? De aia nu mai mergeţi acolo?
Nu merg numai acolo. Am fost în Papua.

Unde va fi următoarea vacanţă?
O să merg iar în Venezuela, într-un arhipelag, Los Roques, cu 350 de insule de nisip, senzaţional de frumos. Eu am mai fost în Venezuela trei săptămâni. Sunt cei mai tâmpiţi pe care i-am cunoscut vreodată. Beau, conduc, nu au nicio treabă. Femei, salsa, cântă, dansează. Nu au nicio treabă cu nimic. Cu un dolar cumpără 32 de litri de benzină. Şi în Egipt 7 litri de benzină se cumpără cu un dolar. În Venezuela, ăia îşi făceau plinul cu doi dolari şi erau supăraţi că s-a scumpit benzina. Acolo, dacă stai, nu faci nimic şi eşti şomer, ai 100 de dolari. Apa, curentul nu costă nimic. Impozitul, dacă câştigi sub 7.000 de dolari pe an, era zero. Când le vezi de aici, le vezi într-un fel, când e altfel. Se vede că ăla este un dictator. Nu spun că nu e autoritar.

Despre femei şi etichete

Nu vă deranjează nicio etichetă care vi se pune: Mazăre devoratorul de minore, Mazăre drogatul, Mazăre hoţul?
De ce să mă deranjeze? Eu nu stau că citesc ce spun despre mine invidioşii. Sunt invidioşi şi frustraţi.

Edilul îşi explică planurile

Aţi vedea o femeie primar?
Profesional discutând, femeile sunt mai bune decât bărbaţii. Dar nu pe locul 1, ci pe 2. Nu într-o postură în care să ia decizii. Nu ştiu de ce, eu lucrez foarte bine cu femeile; sunt foarte conştiincioase, serioase.
 
Dar care este femeia de succes din spatele bărbatului de succes Mazăre?
Nu există nimeni. Păi de unde să ştie aia?! Dar niciodată nu discut politică şi afaceri cu femeia. Vin după atâta hărmălaie şi atâta treabă şi mă apuc să ce? Ea de unde să ştie ca să-mi spună mie? Nu are contact, nu are legături, nici cu business-ul, nici cu politica. Mama mă mai ciocăneşte şi acum.

EXCLUSIVITATE: Vezi cum ne-a primit Radu Mazăre în casa de pe malul Lacului Siutghiol

Ce zice de primarul Mazăre? 
„Vai, mămico: iar ai apărut aşa, iar au scris despre tine. Nu se poate, mamă, eşti un domn! Cum pot să apari îmbrăcat aşa? Cum poţi să mergi în club? Ai văzut cum te-au pozat? Cu nasu-n sânii ăleia!“ Ce credeţi că ar putea să spună o mamă care a fost şefă de promoţie la ASE pe vremea comuniştilor? Îmi zice: „Da’ ce, aşa te-am educat eu?“ Pe de altă parte, îi place. De exemplu, a fost pe la nişte doctori, pe undeva prin Bucureşti, la nu ştiu ce profesor. Când au aflat că e mama primarului au început: „Să-i spuneţi că-l iubesc“. Mă sună: „Mămică, stai să-ţi dau pe cineva la telefon“. Şi-mi dă să vorbesc. Suferă, trăieşte tot ce scrieţi. Şi ea: „Da, mă mămico, dar cum să zică asta despre tine?“

Cine vă alege vestimentaţia? Vă propune cineva ţinutele, culorile, stilurile, pentru că toată lumea întreabă?
Nu mai scotociţi. Îmi stricaţi apele. (râde)

Ce măsură purtaţi la pantof?
44 - 45. Trai bun, ca vorba aia. (râde)

Care vă este prietena oficială?
Nu sunt cu vedete, aşa că nu vă interesează. 

Despre temeri

Care vă este cea mai mare teamă? Aveţi coşmaruri?
Nu am niciun coşmar. Dacă sunt plecat, cum am fost în Caraibe, visam de rupeam. Aveam o viaţă paralelă noaptea.

Vă e teamă de ceva?    
Oricui îi e teamă, dar cele mai importante lucruri din viaţa unui om cred că sunt sănătatea şi libertatea. Dar nu e rău să ai şi puţin noroc.

Sunteţi norocos din plin.
Aşa zici? Cred că da, dar reţineţi: nu am făcut rău şi cât pot să fac, fac bine. Şi mi s-a întors. Şi pe lumea asta. Sunt convins că atunci când faci lucruri bune răspândeşti şi energie pozitivă. Când gândeşti rău, ai o energie negativă şi atragi asupra ta energii negative. Aşa cred. Cred că ăsta este unul dintre secretele carismei. Spre exemplu, când am întâlniri cu multă lume, când eram în campanie sau acum, când le dau bătrânilor de 80 de ani stau de mă pupă, trag de mine. Ajung acasă obosit, stau în genunchi de oboseală, sunt stors. Asta simt şi cred că este important: să faci lucruri bune şi mă simt bine când fac lucruri bune. 

Şi ce vi s-a întors? Când aţi simţit că aţi fost ajutat?
Multe. Am să-ţi dau un singur exemplu. Când eram ziarist, acum 16 ani, scriam la Telegraf şi am scris de cineva din sistemul judiciar. A venit şi mi-a explicat că lucrurile nu stau aşa. Am spus „Da, am greşit!“, am reparat, am dres-o şi după ani de zile mi-a transmis: atunci ai fost corect cu mine şi aşa am să fiu şi eu cu tine toată viaţa, nu am să uit. După ani de zile mi-a zis asta. Nu crezi că s-a întors? 

Primarul, mulţumit de cadoul primit de la redacţie

Care credeţi că este menirea dumneavoastră? 
Complicat. Nu ştiu dacă aş putea să spun că împlinirea mea este că am făcut un copil. Nu, nu ştiu să-ţi spun. 

Mazăre spectatorul

Ziarul „Adevărul de Seară“ are doi ani de existenţă. Ce v-aţi gândit când aţi aflat că se înfiinţează un ziar gratuit? Şi ca patron de ziar de presă, şi ca primar.
E foarte bine, pe linie. 

Citiţi presa? 
Nu prea. Adevărul îl răsfoiesc şi dacă văd ceva interesant, citesc. Presa cancan nu citesc.

Dar ce posturi de televiziune vă plac?
Nu prea mă uit la televizor. Eu ascult multă muzică. De pe net. Sunt nişte posturi de radio, plătite, care emit pe o frecvenţă foarte bună şi care sunt ca o librărie de muzică, unde găseşti absolut ce vrei, ce te interesează: pe genuri, artişti. Îi dai ce vrei tu şi asculţi în direct. Trebuie să ai un net bun ca să fie de calitate. 

Sunteţi melancolic, după muzică (Buddha Bar). Sau asta este muzica de seară?
Dimineaţa nu pot să ascult asta, că după aceea nu mai am chef de muncă. 

Rock ascultaţi?
Am mâncat pe pâine tot ce era. Geacă de motor nu am avut, dar am ascultat rock.

Motor aţi avut?
Nu, niciodată. Şi nici nu-mi place. Ce vrei, să-mi las oasele pe aici, pe drumuri? Lumea e frumoasă, soare, fete. 

Unde vă vedeţi la amurgul vieţii?
Pe o barcă. Am văzut trei moşi, şmecheri. Eram cu fraţii mei pe barcă, acum şapte-opt ani, la Çanakkale, Turcia, la strâmtoarea Dardanele. Acolo este un orăşel pe partea turcească, Çanakkale se numeşte, foarte dichisit. Eu am rămas cu gura căscată, atunci, când am fost prima oară, când am trecut. Şi era un iaht, cu un velier mare, cu trei catarge mari, frumos. Şi erau trei moşi. Fumau pipă şi stăteau cât acostase. Ei se uitau  să vadă dacă făceau corect manevra. Ne-am uitat aşa: „Îi vezi pe moşii ăştia? Uite aşa o să fim şi noi la bătrâneţe“. Pe o barcă mă văd. Dar asta nu înseamnă că nu o să mai vin şi în Europa, iarna, la schi, după gagici.

De ce prinde personajul Mazăre? 
Ştii ce se întâmplă? M-am întâlnit de curând cu primarul de la Chişinău. E un băiat tânăr. Are 32 de ani. Destul de încliftat. Foarte serios aşa. Îi zic: „Las-o în...“. Mai degajat, mai vesel! Îi zic: „Prietene, când ai alegeri?“ „În vară“, el. Pe la mandatul al doilea zic, te mai relaxezi, aşa, iar când eşti la al treilea mandat, eşti degajat, aşa ca mine. Dacă ai şi făcut anumite lucruri, îţi permite o nonşalanţă şi mai mare. Nici nu puteam să-mi permit în 2000, sau în 2001, sau 2002 - 2003, când erau atâtea probleme aici nefăcute. Acum fac ce-mi trece prin cap, zic ce vreau. Şi aşa nu mai sunt înnebunit să mai iau încă un mandat. Dacă stau bine în sondaje, bine, dacă nu, iarăşi bine. După 12 ani de primărie ştiu cu ce se mănâncă astea. Nu mai sunt disperat. Politicienii sunt disperaţi să fie votaţi şi de aia nu sunt naturali. Au grijă în permanenţă la tot ceea ce spun ca nu care cumva electoratul să interpreteze altfel sau în sens negativ şi ei să piardă voturile. De aia nici nu sunt naturali când vorbesc.

Uite, spre exemplu, eu de foarte multă vreme spun că cel mai bun lucru pe care-l face poporul ăsta sunt gagicile. Pe cuvântul meu! Şi chiar cred asta. Avem nişte femei senzaţional de frumoase! Multe au plecat şi aşa i-am cucerit pe toţi. Unde te duci, prin Anglia, prin Italia, prin Spania, toţi au ba o nevastă româncă, ba o amantă româncă. Din păcate, nici lucrul ăsta nu suntem în stare să scoatem în evidenţă. Avem modele, miss-uri. În Constanţa e plin de gagici mişto - pe-acolo, în Poarta 6 şi în Kilometrul 4-5.

În turism m-ar fi ajutat. Eu aş fi luat 500 de românce îmbrăcate, care să se prezinte una în Qatar, una în Kuweit. Câte o trupă acolo, alta dincolo, care să reprezinte ţara. Eu te asigur că în trei luni era plin de arabi cu bani aici. Veneau ăştia că cheltuiască bani aici, veneau la distracţie. Rupeau cluburile, cheltuiau banii şi stăteau pe aici. Aşa, asta promovează frunza. A făcut o strategie de promovare. Să fim serioşi. A zis că-i prost ce am făcut noi aici şi că ştie ea ce trebuie făcut. 

Elena Udrea vi se pare o femeie frumoasă?
Nu e genul meu. Nu e o femeie urâtă, dar nu e genul meu.  Ar putea să fie genul lui fi-miu. Lui îi plac astea...

image
image

URMĂRIŢI-NE ŞI MÂINE PENTRU A AFLA CÂTĂ CHIRIE PLĂTEŞTE MAZĂRE PENTRU CASA DE PE LAC!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite