EXCLUSIVITATE: Mărturisiri complete ale lui Radu Mazăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La invitaţia sa, ziariştii din redacţia „Adevărul de Seară“ şi-au petrecut seara de sâmbătă la taifas cu primarul Constanţei, la el acasă. Vizita de sâmbătă seara a fost o premieră pentru presă, dar şi pentru primar. „Nu am fost vizitat aşa nici măcar de ziarul oficial“, a râs Mazăre referindu-se la trustul său de presă Telegraf.

Radu Mazăre a fost gazda noastră timp de aproape 3 ore, până la miezul nopţii, când s-a echipat pentru a ieşi în club. „N-am terminat încă lupta cu viaţa“, a explicat primarul de 42 de ani apetenţa pentru cutreierat localurile de noapte.

În discuţia neconvenţională purtată în mediul său, în vila de pe malul Lacului Siutghiol din Mamaia, Radu Mazăre şi-a dezvăluit convingeri şi planuri în premieră, a vorbit despre trădările prietenilor, s-a amuzat de păţanii şi a mărturisit dorinţe ascunse.

Invitaţie-surpriză

Ideea a pornit de la un telefon, dat cu câteva zile înainte de Ziua Îndrăgostiţilor, când eram curioşi ce planuri romantice are „craiul Constanţei“.

Surprinzător pentru imaginea lui, Radu Mazăre a recunoscut că nu are un program special, dar s-a oferit să ne scoată la o cafea. Pentru că am vrut totuşi ca discuţia să se poarte departe de tumultul obişnuit, primarul a venit cu o propunere ce ne-a uimit: „Atunci veniţi la mine, în casa în care stau cu chirie“.

Sâmbătă trecută, invitaţia s-a concretizat. La ora 21.30 eram întâmpinaţi, cu porţile deschise, de paznicul complexului de vile în care stă familia Mazăre, în staţiunea Mamaia, vizavi de Melody. „La domnu’ primar? Poftiţi!“

În casa primarului

În curtea largă, un garaj cu pereţi transparenţi este luminat a giorno. Înăuntru, aliniate şi lustruite ca la expoziţie, 4 bijuterii automobilistice ale primarului. A cincea, un jeep galben, era parcată în faţa vilei îmbrăcate în piatră, cu un singur etaj şi terasă pe malul lacului. Paznicul ne conduce până în casă. Apare şi primarul, în ţinută lejeră: bluzon alburiu, blugi skinny şi în picioarele goale. Izbucneşte în râs: „Ce faceţi, aţi venit să mă colindaţi? Eu sunt singur, cu ce vă servesc?“

Ne invită să ne lăsăm hainele pe masa de la intrare, că nu mai are loc în cuier. Parterul casei este un spaţiu deschis, cu pereţi de sticlă, mobilat minimalist, în culori crem-venghe-roşu. Fundalul este dat de o grădină cu vegetaţie luxuriantă, de unde se zăreşte un hamac. Lumina este clar-obscură, muzica de relaxare - în surdină. Primarul face oficiile de gazdă: suc, apă plată şi minerală. Apoi se mai gândeşte şi aduce lichior şi whisky.

Cu un bol de rodii, Radu Mazăre se aşază comod în fotoliu, pune picioarele pe taburet şi se declară pregătit: „Şi ziceţi, ce vreţi de la mine?“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite