Constanta: „Mi-a luat fetiţa şi a fugit!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: „Mi-a luat fetiţa şi a fugit!“
Constanta: „Mi-a luat fetiţa şi a fugit!“

Marian Zăvoianu, un tată al cărui copil a fost scos din ţară de mama sa, care are dosar penal. Anul trecut, pe când era în proces de divorţ, Stoiana Zăvoianu şi-a luat copilul şi l-a dus în străinătate în timp ce era cercetată penal pentru fals în documente.

Marian Zăvoianu (36 de ani) şi Stoiana (34 de ani) din Medgidia au fost căsătoriţi 11 ani. Cei doi au împreună o fetiţă, Georgiana. Căsnicia lor a decurs normal, cu bune şi rele, până aproape de sfârşitul anului 2006. La acea vreme, Stoiana a plecat în Italia, unde găsise un loc de muncă.

 După trei luni, femeia s-a întors în ţară şi i-a spus soţului că vrea să divorţeze. Marian Zăvoianu povesteşte că Stoiana a luat copilul şi s-a dus cu el la soacra lui care locuieşte într-o baracă de pe strada Mihai Bravu din Medgidia.

La sfârşitul lunii ianuarie 2007, femeia a plecat în Italia pentru a doua oară, lăsând fetiţa în grija mamei sale. Marian s-a dus şi a luat copilul la el acasă şi de aici au început problemele.

Copil câştigat cu o adeverinţă

Aflând că micuţa Georgiana  se află acasă la tatăl ei, în februarie 2007, Stoiana a revenit acasă pentru a finaliza divorţul. În decursul acelui an, custodia copilului a fost câştigată de Marian prin abandon de copil. Instanţa de la Medgidia a decis că mama nu trebuia să lase fetiţa în grija bunicii şi să plece din ţară în condiţiile în care tatăl ei era şi el aici.
 
Stoiana nu a renunţat, a făcut recurs, iar dosarul a ajuns pe masa magistraţilor constănţeni. Ea a prezentat judecătorilor o adeverinţă de lucru emisă de Cornel Oprea, patronul unui restaurant din Medgidia, prin care a demonstrat că se afla în România pe timpul perioadei de abandon pentru care pierduse custodia copilului. Astfel, instanţa din Constanţa i-a încredinţat copilul.

„Nepoţica noastră nu trebuia să ajungă să stea cu ea pentru că acum noi am pierdut-o de tot şi alergăm prin instanţe să o recuperăm“, a declarat bunicul fetei, Tudor Zăvoianu.

La scurt timp, avocata lui Marian a intrat în posesia unui document în care se arăta că, în perioada scrisă pe adeverinţa de la Medgidia, Stoiana se afla în Italia la un interviu pentru un loc de muncă. Femeii i-a fost făcut dosar penal pentru fals în acte.

Cu toate acestea, ea şi-a făcut curaj, a luat fetiţa şi în vara anului trecut a plecat cu ea din ţară. De atunci, Marian nu mai ştie nimic despre copilul său. „Îmi este dor de fetiţa mea. Nu-mi vine să cred că femeia aia a fost lăsată să plece din ţară în timp ce avea dosar penal“, spune Marian Zăvoianu. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite