Evaluare Naţională 2015 Constanţa. „Au fost subiecte uşoare“, au strigat, fericiţi, elevii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primii elevi care au ieşit din sălile de examen FOTO Mariana Iancu
Primii elevi care au ieşit din sălile de examen FOTO Mariana Iancu

Luni, absolvenţii claselor a VIII-a au avut primul examen important din viaţa lor, Evaluarea Naţională, proba la Limba Română.

La şcoala generală nr. 22 din I.C. Brătianu din Constanţa nu a existat atmosfera prezentă în multe alte unităţi şcolare, cu părinţi care să stea cu sufletul la gură la poarta şcolii.

Puţin după ora 11.00 au ieşit din sălile de examen primii elevi: Andrei Spanache şi Dragoş Pagău. „Aşa şi aşa“, au răspuns ei când i-am întrebat cum au fost subiectele.

Fetele însă au ieşit cu zâmbetul pe buze: „A fost mult mai uşor ca anul trecut“, a mărturisit Iulia.
Cu toţii au recunoscut că au avut nevoie de meditaţii pentru a putea susţine acest examen. Unii ar vrea să meargă la Colegiul Eminescu, alţii la Energetic.

Elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat luni, la proba de Limba Română de la Evaluarea Naţională 2015, basmul şi un eseu despre Sânziene.

Evaluare Naţională 2015: Ce noutăţi aduce programa de examen

În 2015, spre deosebire de anii trecuţi, absolvenţii de clasa a VIII-a au avut mai mult de învăţat pentru Evaluarea Naţională. Asta după ce Ministerul Educaţiei a modificat programa pentru examen, în toamna anului trecut. Astfel, la Limba Română, elevii trebuie să cunoască, obligatoriu, mai multe specii literare, între care romanul şi balada. Totodată, a fost inclus genul dramatic, dar şi toate propoziţiile subordonate circumstanţiale condiţionale, concesive şi consecutive.  În ceea ce priveşte proba de matematică, ea va conţine  noţiuni suplimentare faţă de examenele de anul trecut, cum ar fi ecuaţia de gradul al II-lea, la algebră, sau corpurile rotunde şi trunchiul de piramidă, la geometrie.

În 2015, Evaluarea Naţională contează în proporţie de 75% la admitere

Faţă de Bacalaureat, examenul de Capacitate nu poate fi picat, având în vedere că învăţământul este obligatoriu până în clasa a XI-a. În consecinţă, elevii intră automat în clasa a IX-a şi, în funcţie de media obţinută la Evaluarea Naţională, ei sunt repartizaţi la licee mai bune, sau mai slabe.

Evaluare Naţională: Rezultate dezastruoase în 2014

Anul trecut, rezultatele au fost dezastruase, peste 15.000 de elevi din generaţia absolvenţilor de clasa a VIII-a intrând la liceu cu medii mai mici de 5, de două ori mai mulţi decât în 2013, când la repartizare au fost în jur de 6.700 de candidaţi cu astfel de rezultate, potrivit datelor Ministerului Educaţiei. Cea mai mică medie de admitere a fost 2,16, aparţinând unui elev din judeţul Argeş.

Vă mai recomandăm

FOTO Şamanii de clasa I. Elevii de la clasa Step by Step au început şcoala cu o poveste

Şapte elevi din Constanţa, premiaţi de Guvern pentru media 10 la Evaluarea Naţională

REPARTIZARE LICEU 2014 Topul liceelor din România după ultimele medii de admitere. Schimbări faţă de 2013



 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite