Constanta:Primele proiecte din bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta:Primele proiecte din bani europeni
Constanta:Primele proiecte din bani europeni

Din fondurile structurale se vor moderniza ambulatoriul TBC, şcoala specială nr.2, centrul Albatros pentru copiii cu dizabilităţi şi va fi reabilitat DJ 228 Nazarcea-Ovidiu. Valoarea totală a celor patru obiective se ridică la 20 de milioane de euro.

Unul dintre proiecte se referă la reabilitarea ambulatoriului de TBC de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu care se află într-o avansată stare de degradare şi nu mai asigură condiţiile necesare de tratare a pacienţilor. Este singurul centru din regiunea de sud-est a ţării, iar valoarea proiectului se ridică la 3.200.000 de euro.

Alte două proiecte care se vor realiza din bani europeni privesc Centrul terapeutic Albatros şi extinderea şcolii speciale nr. 2.

Autorităţile judeţene constănţene speră ca reabilitarea celor aproximativ 16 kilometri de drum între Nazarcea şi Ovidiu să fie o variantă pe care să o aleagă turiştii care vin pe litoral. Valorea proiectului se ridică la 14 milioane de euro, proiect care trebuie finalizat în trei ani.

Cele patru proiecte pentru care există acum fonduri europene nerambursabile au fost semnate astăzi de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu şi secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale, Răzvan Murgeanu.

Citiţi mai multe în Adevărul de seară de mâine

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite