Constanţa, măturată de viscol! Cum se circulă pe străzile din oraş GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Constanţa ninge viscolit de câteva ore, iar utilajele de deszăpezire fac faţă cu greu pe străzile principale din oraş. Pe bulevarde maşinile încă mai pot circula, însă puţini şoferi se încumetă să iasă la drum. Străzile din cartiere au fost deja blocate de zăpadă. 

Autobuzele Regiei de Transport în Comun Constanţa au circulat în această seară. Pe trotuare este pustiu, pentru că oamenii nu se încumetă să iasă din casă. Constanţa rămâne sub avertizare cod portocaliu până vineri la prânz. 
Poliţiştii recomandă şoferilor să circule cu prudenţă.

Click pe poze pentru a vedea cum se circulă în Constanța

„Dacă pe carosabil este polei sau zăpadă, viteza maximă trebuie să fie de 30 de kilometri în localitate şi 50 de kilometri în afara localităţii. De asemenea, şoferii trebuie să păstreze distanţa corespunzătoare în mers pentru prevenirea coliziunilor, să aibă în maşină saci de nisip şi lopeţi. Şoferii începători trebuie să evite să plece seara la drum”, a declarat agentul principal Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Constanţa. 

Şoferii sunt sfătuiţi ca, înainte de a pleca la drum, să se intereseze în privinţa stării traseului ales. Ei pot apela numărul de telefon 021/9360, la care răspunde un operator de la Comandamentul Central de Iarnă.

Anvelopele, la control


Este obligatoriu ca toate maşinile să fie echipate cu anvelope de iarnă. „Poliţiştii vor intensifica verificările în această perioadă”, a adaugat Cristina Vasile. Agenţii de circulaţie vor verifica dacă pe cauciucuri există inscripţionate iniţialele M+S, M.S, MS, M&S (Mud & Snow). În cazul în care şoferii sunt depistaţi că nu au maşinile echipate cu anvelope de iarnă atunci când drumurile sunt acoperite cu gheaţă, zăpadă sau polei amenzile sunt cuprinse între 2.500 şi 4.000 de lei.


image
image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite