Rockie Pills, liceenii rock`n roll din Medgidia GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rockie Pills, pe scenă
Rockie Pills, pe scenă

Prima ediţie a festivalului muzical al trupelor de liceeni a fost câştigată de Rockie Pills, un grup de elevi de-a XI-a din Medgidia. Competiţia a avut loc timp de două zile, la Clubul Pulse din zona Fantasio. Miercuri şi joi, aici s-au adunat liceenii care şi-au susţinut favoriţii ca într-o sală de concert veritabil.

Cum să devii cea mai bună trupă muzicală de liceu? Se strâng patru prieteni din copilărie, duminică încep să repete şi miercuri urcă pe scenă. Publicul e cucerit. E aşa de simplu? Nu, dar dacă ai acel „Ceva“, s-ar putea să-ţi reuşească.
„Rockie Pills, trupa celor din Medgidia, au convins juriul de la prima apariţie că au scânteia necesară. Dar muzica este locul unde talentul nu ajunge pentru a avea succes. Trebuie determinare, muncă şi perseverenţă“, explică antrenorul trupei, Mihai Ursu „Stu“, un tânăr muzician de 30 de ani. El a iniţiat High School Fest, festivalul trupelor muzicale de liceu, organizat sub egida Grupului pentru Jurnalism, Cultură şi Comunicare din Constanţa.

Pepiniera muzicală


Mihai Ursu are experienţă în festivaluri şi eurovisioane, cântând la chitară bas în mai multe trupe: Zero, Tavi Colen Band, Gina Pop Band, Ovidiu Lipan Ţăndărică Band, Corneliu Stroe Band, Big Band, Crossover. La uşa studioului lui Stu, din zona hanului Balcan, bat copiii care vor să urce pe scenă. Unii au instrumentele lor, alţii - nu. El încearcă să le tempereze entuziasmul, cât să nu dea în haos. Le toceşte stridenţele, le armonizează muzica şi individualităţile care clocotesc. Îl ajută percuţionistul Emil Tănase şi chitaristul Viorel Teodoroiu.

Click pe poze pentru galerie foto!

„Le spun că pe primul loc este familia, pe al doilea - şcoala şi abia pe al treilea - muzica. Le spun că fără disciplină nu faci nimic, cât de talentat ai fi. Eventual străluceşti, dar nu durezi. Dacă vrei să răzbaţi trebuie să-i asculţi pe cei mai experimentaţi, în primul rând. Şi foarte important: atunci când prinzi un tren bun, să rămâi acolo“, arată el.
Văzând câţi copii vin să-i ceară sfatul în ale muzicii, Stu s-a gândit să-i antreneze şi să-i arunce într-o competiţie directă. Aşa s-a născut High School Fest. „Era cea mai bună modalitate să-şi măsoare forţele. Din 12 trupe care repetă la studio, am băgat în concurs 9, care erau cele mai pregătite pentru examenul publicului“, spune Stu.

Rockie Pills, doza optimă de rock


Competiţia a avut loc timp de două zile, la Clubul Pulse din zona Fantasio. Miercuri şi joi, aici s-au adunat liceenii care şi-au susţinut favoriţii ca într-o sală de concert veritabil. Au urcat pe scenă: Words on Sand, Vector Director, 13 Cuvinte, South River, Another Day, Himera, Trupa 9, No Paradise şi Rockie Pills.
După dezbateri, juriul format din Elena Mergeani (Rock FM), Virgil Eugen Brudaru (solistul vocal de la White Walls) şi Dragoş Beşe (patronul Pulse, avocat şi iubitor înrăit al muzicii) a înclinat balanţa spre cea din urmă trupă, care a fost desemnată câştigătoarea primei ediţii a festivalului. În cea de-a treia seară, Rockie Pills au cântat în deschiderea concertului invitaţilor speciali de la Zob.

Rockie Pills este o trupă din Medgidia, formată numai din elevi de clasa a XI-a fără studii muzicale. Ei au cucerit trofeul în componenţa: Andreea Banu (voce, Liceul Teoretic Ovidius din Constanța), Andrei Lupu (chitară, Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia), Ştefan Palamiuc (chitară bas, Colegiul Pedagogic Kemal Atatürk din Medgidia), Radu Brehuescu (chitară, Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu), împreună cu un toboşar de împrumut, mezinul David Gheorghe (din Constanţa, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Arte Regina Maria).

Andreea este lidera trupei, iar Stu spune despre ea că „are plămâni“: voce şi prezenţă scenică. Fata învaţă la Liceul Ovidius şi moşteneşte talentul muzical de la tatăl său, care i-a dăruit în copilărie şi prima chitară. Când a arătat copiilor de pe stradă ce a primit cadou, Andreea a făcut pe loc primul prozelit: pe Ştefan. „Iar eu m-am apucat de muzică doar ca să mă primească să mă joc cu ei“, râde Andrei. Pe Radu îl cunoşteau printr-un prieten comun, aşa că Rockie Pills s-a închegat pentru un efect rapid.

Fair play: „Nouă ne-a plăcut Words on Sand“

Au cântat în cercurile lor de prieteni, ba au primit şi invitaţii pentru diferite reuniuni. Însă duminică, liceenii s-au hotărât să devină trupă de-adevăratelea. Andrei compusese o piesă, Andreea a prins-o pe loc, i-au făcut şi versurile, iar joi Rockie Pills din Medgidia a urcat pe scenă la High School Fest. Repertoriul le era format din cover-uri, plus creaţia lor „Stay Awake“, poate cea mai frumoasă piesă pe care au cântat-o. „Am făcut din suflet şi muzica, şi versurile. Are un mesaj pozitiv, la vârsta noastră trebuie să ne bucurăm de viaţă, să apreciem tot ce ni se oferă, să învăţăm ce avem de făcut. Piesa asta suntem noi“, spun simplu membrii formaţiei.

Iar recunoaşterea i-a luat prin surprindere pe cei de la Rockie Pills: „Sincer, ne pregăteam să-i aplaudăm pe alţii, pe cei de la Words on Sand, care sunt foarte buni. Dar probabil că juriul a văzut în noi acel «Ceva» care ne obligă să mergem mai departe“.

Şi cine ştie, poate vor reedita performanţa concitadinilor de la Medusa, grupul din Medgidia intrat în istoria rock-ului românesc.

Andreea Banu
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite