Constanţa: De astăzi avem căldură în calorifere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: De astăzi avem căldură în calorifere
Constanţa: De astăzi avem căldură în calorifere

Pentru această iarnă, preţul gigacaloriei rămâne neschimbat. Începând din această seară, de la ora 18.00, constănţenii primesc agent termic în calorifere din cauza temperaturilor exterioare scăzute de pe timpul nopţii.

Încălzirea termică se furnizează după prevederile unei Hotărâri de Guvern, 425/1994. Astfel, agentul termic este livrat dacă timp de trei nopţi temperaturile scad sub 10 grade Celsius. Căldura este sistată dacă temperaturile pe timp de noapte depăşesc 10 grade timp de trei nopţi. 

Cei mai mulţi constănţeni abia aşteaptă momentul, dar mai sunt şi cei care nu îşi doresc acest lucru din cauza datoriilor pe care le-au acumulat deja către furnizorul de energie termică, Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice (RADET) Constanţa.

„În momentul de faţă, RADET are de recuperat datorii în sumă totală de 10,6 milioane de lei, dintre care 6,5 milioane de lei sunt datoraţi de asociaţiile de proprietari. Suntem siguri că în perioada următoare vom înregistra şi reclamaţii din partea celor cu venituri mai mici pentru faptul că s-a început furnizarea căldurii“, a declarat Florin Rugină, consilier RADET Constanţa. El a mai avertizat că debitorii vor fi debranşaţi şi în mijlocul iernii în cazul în care nu încep plata eşalonată a datoriilor.

Constănţenii nu s-au debranşat de la căldură

Dacă în anul 2008 au fost depuse la RADET Constanţa 217 cereri pentru debranşarea de la sistemul centralizat, pentru anul 2009 au fost înregistrate numai 55 de solicitări. Una dintre explicaţii ar fi şi faptul că este pentru al doilea an consecutiv când preţul gigacaloriei rămâne neschimbat: 119 lei. Mai mari ar fi costurile pentru debranşare şi rebranşare. „În cazul imobilelor particulare, tariful de deconectare este de 481,41 lei, iar la apartamente de 384,20 lei. Costul de rebranşare se ridică la 295,95 lei“, a mai spus Rugină.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite