Constanta: Elicopter-salvare pentru români şi bulgari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Elicopter-salvare pentru români şi bulgari
Constanta: Elicopter-salvare pentru români şi bulgari

Aparatul de zbor poate fi folosit în situaţiile de urgenţă din cele două ţări învecinate.Fondurile nerambursabile care vin din bani europeni trebuie să arate cât de importantă este achiziţionarea acestuia.

Autorităţile judeţene constănţene şi cele bulgare s-au aliat în programul de cooperare transfrontalieră, astfel ca în cazuri de calamitate să poată interveni prompt la ajutorarea populaţiei.

În proiect sunt implicate şi autorităţile bulgare din Tushevo şi Krushari care trebuie să achiziţioneze şi două autoutilitare pentru accesul în zone înzăpezite, în valoare totală de 235.000 de euro.

Investiţii de milioane de euro

Pentru intervenţiile în situaţiile de urgenţă, Consiliul Judeţean Constanţa a propus achiziţionarea unui elicopter în valoare de 5.236.000 de euro.

Sumele provin din fonduri europene nerambursabile în procent de 83% şi 17% din venituri proprii. Proiectul are ca scop alinierea la cerinţele europene de a interveni în cazul unor calamităţi la graniţa dintre cele două ţări, România şi Bulgaria.

Ajutor la nevoie

Cooperarea transfrontalieră este necesară pentru ca autorităţile să poată interveni în cazul unor situaţii de urgenţă de care ar depinde salvarea de vieţi omeneşti. Pentru a arăta cât de eficiente sunt astfel de investiţii va avea loc un exerciţiu demonstrativ.

Proiectul a fost aprobat ieri de consilierii judeţeni constănţeni, care şi-au dat astfel acordul pentru continuarea proiectului cu partenerii bulgari.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite