Constanţa: Update/O bătrână a murit din cauza vinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Update/O bătrână a murit din cauza vinului
Constanţa: Update/O bătrână a murit din cauza vinului

O bătrână şi-a pierdut viaţa, iar soţul ei a ajuns în stare gravă la spital după ce au pătruns în beciul casei unde era butoiul cu strugurii puşi la fermentat pentru vin. Alexandra Damian (71 de ani) din Nicolae Bălcescu a încercat să îl scoată pe Ion Damian (77 de ani) care era deja ameţit de mirosul din încăpere. Neavând putere să-l scoată a obosit şi a inhalat vaporii toxici care i-au adus moartea.

Poliţiştii din localitatea constănţeană Nicolae Bălcescu au fost sesizaţi, duminică seară, în jurul orei 18.00, prin Serviciul de Urgenţă 112 că două persoane au căzut în beci şi nu mai pot ieşi. Echipajul s-a deplasat la locuinţa indicată şi medicii de la SMURD au reuşit să-l resusciteze pe bătrân care a fost transportat la spital în stare gravă.

„Aveam o presimţire“

Cei doi au fost găsiţi unul peste celălalt chiar de fratele decedatei. „Ieri pe la 15.30 -16.00 am venit pe la ei dar nu era nimeni aici. Ei stau pe scări de obicei. M-am dus acasa înapoi şi am stat putin, da parcă aveam o presimţire si m-am dus iar la ei. Am intrat în casă, dar nu era nimeni. Am strigat prin curte, dar nu mi-a raspuns nimeni şi în timp ce mă uitam prin curte am văzut uşa de la beci deschisă şi când m-am uitat înăuntru ea era peste el. Am intrat eu acolo dar când am tras aer în piept m-am ameţit şi eu. Nici nu ştiu cum am reuşit să ies. Ea era deja moartă când au scos-o. I-a scos cu capul în jos, de picioare că nu a putut intra nimeni acolo “, povesteşte fratele decedatei,

Nicolae Olteanu (68 de ani). Nimeni nu înţelege de ce nu au strigat după ajutor şi de ce s-a încumetat femeia să îl scoată pe soţul ei singură.

„Ea  a intrat să-l scoată şi cred că de oboseală că încerca să tragă de el şi nu reuşea că nu avea putere, ca e femeie a tras mult aer în piept şi a inhalat acei vapori toxici. Ea cred că zicea „Hai ioane, hai ioane ridică-te“ şi atunci a înghiţit mult şi n-a mai rezistat“, mărturiseşte o rudă de-a victimelor, Zamfir Poţincu  (71 de ani).

Nu a strigat nimeni după ajutor

Peste drum de casa celor doi bătrâni se află un bar care mereu are clienţi şi care i-ar fi putut ajuta pe cei doi, dacă ar fi auzit ceva. „Nu s-a auzit nimic. Ea nu a ţipat. Dacă era să ţipe ea auzeam, că venea lumea din bar şi nu se întâmpla ce s-a întâmplat. Am auzit doar când a ţipat fratele decedatei. Că el a venit de câteva ori pe aici dar nu-i găsea acasă şi când a venit a treia oară, i-a găsit în beci“, spune vânzătoarea de la bar.

Ion Damian (77 de ani) se află acum la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Starea lui de sănătate este mai bună, şi-a revenit din comă şi îşi recunoaşte familia, însă nu i s-a spus nimic despre cele întâmplate. Trupul neînsufleţit al femeii a fost transportat la morga Cimitirului Central pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite