Început lejer al Bacalaureatului de toamnă pentru elevii constănţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi a început cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, proba B, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă şi se va derula până la 24 august. 242 de elevi din judeţul Constanţa s-au înscris la această probă.

Proba de astăzi nu a ridicat mari probleme pentru cei care au terminat 12 clase. Răzvan şi George din Cernavodă susţin prima probă a Bacalaureatului la centrul de examinare Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa. „Nu avem emoţii pentru că la proba de astăzi se dau calificative. Nu prea am avut ce învăţa! Totul este să ştii să comunici", spune Răzvan, un elev al Grupului Şcolar Industrial Energetic din Cernavodă.

De astăzi, 3.000 de elevi constănţeni susţin sesiunea a doua a bacalaureatului. Vezi aici calendarul probelor de examen

În asentimentul lui este şi colegul său de liceu George. „Pentru astăzi nu am avut emoţii. Mai greu va fi la matematică. Acolo da, am emoţii", spune George.

Elevi cu ghinion

Ionuţ este din Medgidia, de la Colegiul Tehnic Nicolae Titulescu. „Eu am avut ghinionul să rămân repetent. Este motivul pentru care acum dau Bac-ul pentru prima dată. Subiectul mi s-a părut accesibil. Am ştiut să vorbesc despre derivatele cuvintelor sau originea numelor. La Engleză nu am emoţii. Este o materie pe care o aştept. Ceva mai greu mi se pare la matematică. Acolo am ceva emoţii", spune Ionuţ.

Tot la primul examen se află şi Elena şi Clara din Medgidia, de la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu. Acolo a fost o situaţie mai deosebită. „Pe noi nu ne-a băgat în examen un profesor din cauza unor dispute cu dirigintele nostru. O ceartă între ei s-a răsfrânt asupra noastră", spune tristă Carla Damian. Cu toate acestea, tânăra este foarte mulţumită de subiectul pe care, spune ea, l-a ştiut şi l-a tratat aşa cum trebuie. „Am vorbit şi despre text şi despre originea numelor. Sunt mulţumită de ce mi-a căzut", spune ea. Entuziasmul îi este umbrit de faptul că a ratat o şansă enormă: aceea de a intra la Facultatea de Medicină pe locurile fără taxă la Universitatea Ovidius Constanţa.

„Este foarte bine pregătită la biologie şi ar fi avut şanse mari să ocupe un loc fără taxă la Universitatea Ovidius la Medicină. Acum va sta pe bară un an şi îşi va încerca norocul anul viitor, asta dacă nu cumva se vor suplimenta locurile pentru acest an", spune şi mama Carlei Damian.

Calendarul bacalaureatului de toamnă:

- 22-23 august 2011 - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A;
- 22-24 august 2011 - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B;
- 23 -24 august 2011 - Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C;
- 25 - 26 august 2011 - Evaluarea competenţelor digitale - proba D;
- 29 august 2011 - Limba şi literatura română - proba E)a) - probă scrisă;
- 30 august 2011 - Limba şi literatura maternă - proba E)b) - probă scrisă;
- 31 august 2011 - Proba obligatorie a profilului - proba E)c) - probă scrisă;
- 2 septembrie 2011 - Proba la alegere a profilului şi specializării - proba E)d) - probă scrisă;
- 4 septembrie 2011 - Afişarea rezultatelor (până la orele 16.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 - 20.00);
- 5-6 septembrie 2011- Rezolvarea contestaţiilor;
- 7 septembrie 2011 - Afişarea rezultatelor finale.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite