Constanţa: Un cetăţean turc a fost accidentat în port

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Un cetăţean turc a fost accidentat în port
Constanţa: Un cetăţean turc a fost accidentat în port

Un bărbat de 32 de ani a ajuns aseară în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa după ce picioarele i-au fost strivite de o bucată uriaşă de metal.

Se pare că o ţeavă mare si grea s-a desprins de pe o banda transportoare şi i-a căzut acestuia peste picioare. Inspectorii au aflat că victima este cetăţean turc şi aseară efectua lucrări împreună cu o echipă de muncitori aflată în Portul Constanţa.

Ei trebuiau să modernizeze o bandă transportoare pentru o societate care descărca fosfaţi direct de pe nave. La un moment dat, un cilindru din metal s-a desprins de pe bandă şi i-a căzut bărbatului pe picioare. Colegii lui au cerut imediat ajutorul unui echipaj SMURD care a decis transportarea victimei la spital. Medicii l-au internat pentru a-l ţine sub supraveghere. Inspectorii de la Protecţia Muncii au deschis o anchetă.

„Este vorba despre un cetăţean este turc care are toate actele în regulă pentru lucru în portul Constanţa şi are o convenţie cu aceasta firmă pe care noi am urmărit-o  si am controlat-o să vedem dacă este în regulă cu actele doveditoare pentru acest permis de lucru pentru ceăţeanul turc”, a declarat Marius Ciobanu, directorul adjunct al ITM Constanţa.

Medicii spun că bărbatul s-a ales cu o fractură de gambă şi un traumatism la cap. După ce firma angajatoare va finaliza ancheta, raportul va fi trimis către inspectorii ITM. Dacă se va descoperi că nu au fost respectate normele de protecţie a muncii, societatea riscă o amendă de cîteva mii de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite