Ziua porţilor deschise la Jandarmeria constănţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii din toată ţară sărbătoresc împlinirea a 160 de ani de existenţă, iar aniversarea coincide cu împlinirea a 116 ani de la înfiinţarea primei structuri a Jandarmeriei la Constanţa.

Pentru a marca sărbătoarea, jandarmii de la malul mării au organizat astăzi un concurs de tir. Acţiunea fost organizată în colaborare cu Unitatea Specială 72 Jandarmi Pază şi Protecţie Instituţională “Anghel Saligny“ Cernavodă şi s-a desfăşurat în poligonul de tragere de lângă Cernavodă.
La concurs au participat  reprezentanţi ai mass-mediei locale, care s-au întrecut în poligonul Unităţii Speciale 72.

Expoziţie inedită de arme de epocă

Printre acţiunile organizate de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Constanţa face parte şi„Ziua Porţilor deschise“, din data de 2 aprilie.
Constănţeni sunt invitaţi vineri, începând cu ora 9.00, să participe la ceremonia de arborare a Drapelului Naţional.
Programul Zilei Portilor Deschise de la Cernavodă mai cuprinde prezentarea unor documentare, fotografii, expuneri privind semnificaţia acestui eveniment, exerciţii demonstrative, o expoziţie cu tehnica de luptă.
Unitatea va primi vizita unui număr de 60 de copii din cadrul unităţilor de învăţământ din oraşul Cernavoda.
Oaspeţii vor putea să asiste la o serie de exerciţii demonstrative şi o expoziţie cu tehnică de luptă.
Una dintre surprizele organizate de reprezentanţi IJJ Constanţa este o colecţie inedită de arme de epocă, puse la dispoziţie de Muzeul Militar Naţional, filiala Constanţa.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite