Ziua Portului Constanţa, celebrată la Budapesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la Budapesta, a avut loc Ziua Portului Constanţa, care a reunit oficiali reprezentând guvernul, companii private şi de stat, asociaţii profesionale din România şi Ungaria.

Interesul comun al celor prezenţi la eveniment a fost de a dezvolta afacerile dintre cele două ţări având ca principal punct de legătură Portul Constanţa.

Peste 140 de delegaţi au fost prezenţi la întâlnirea cu reprezentanţii Portului Constanţa, unii dintre ei devenind deja parteneri stabili ai portului.

Directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) SA Constanţa, Aurelian Andrei Popa, a precizat că Ungaria este un partener important al Portului Constanţa în regiunea Dunării, având în vedere elementele comune: fluviul Dunărea şi aşezarea geografică în sud-estul Europei.

„Portul Constanţa, cu capacitatea sa şi facilităţile pe care le oferă, este pregătit să servească intereselor de afaceri româno-ungare. Vă asigur de sprijinul nostru sincer şi vă aşteptăm să veniţi cu propuneri sau sugestii care să eficientizeze cooperarea dintre dumneavoastră şi portul Constanţa“, a spus Aurelian Andrei Popa.

Colaborare fructuoasă

Acest fapt este demonstrat şi de evoluţia schimbului de mărfuri între portul Constanţa şi porturile ungare la Dunăre, în creştere continuă în ultimii 4 ani. Dacă în 2007 schimbul de mărfuri era de 2,3 milioane tone, anul trecut acesta a totalizat aproape 4 milioane tone, pe fondul crizei mondiale.

Reprezentanţii firmelor ungare au subliniat faptul că dezvoltarea viitoare va avea garanţii mai ales dacă organismele guvernamentale şi întreprinzătorii vor face front comun în toate proiectele. Astfel, este necesară îmbunătăţirea procesului de schimb reciproc de informaţii şi experienţă în interesul comunităţii de afaceri române şi ungare.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite