Ziua Cazinoului, cu parfum retro. Spectacol în faţa clădirii emblemă a Constanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 101 ani de la inaugurare, Cazinoul din Constanţa a fost sărbătorit printr-un spectacol desfăşurat chiar în faţa clădirii, cu muzică şi dans, personaje în costume retro.

Ministerul Turismului reabilitează Cazinoul şi apoi îl predă Primăriei Constanţa FOTOGALERIE

Simbolul Constanţei împlineşte astăzi 101 ani

Parte a campaniei „100 de zile pentru 100 de ani“, dedicată reabilitării şi administrării Cazinoului din Constanţa, la spectacol au asistat  sute de turişti, dar şi localnici. Timp de aproape două ore, muzica susţinută de Cvartetul Balada condus de maestrul Jean Tiţa şi dansul micilor balerine de la Şcoala Nicolae Spirescu au încântat spectatorii. Personaje în costume de epocă au dat un parfum retro acţiunii.

Totodată, cu acest prilej, Ovidiu Cupşa, managerul campaniei şi vicepreşedintele Asociaţiei Absolvenţilor din Universitatea Maritimă Constanta, a  povestit istoria plină de romantism a Cazinoului, încă de începuturile construirii sale.

„A fost mai mult decât un act de cultură, un mic semnal că oamenii se pot implica individual în viaţa cetăţii. Tot ceea ce s-a petrecut sunt rezultatul unor acte de voluntariat“, a declarat Valentin Coman, director executiv al Grupului pentru Jurnalism, Cultură şi Comunicare.

La 101 de la inaugurare, uşile Cazinoului sunt închise. Geamurile sunt sparte, arhitectura se deteriorează pe zi ce trece, iar în locul pe unde odinioară se făcea aprovizionarea Cazinoului acum se strânge gunoi. Doar vederile mai păstrează imaginea grandorii de altădată a Cazinoului, clădire înscrisă în patrimoniul naţional categoria A – cea mai importantă. Astăzi, soarta lui este dezbătută pe toate muchiile şi lăsată pradă orgoliilor politice.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite