Zeci de medici de familie constănţeni se pregătesc să profeseze în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele medicale s-au prezentat astăzi la sediul Direcţiei de Sănătate Publică de pe strada Lăcrămioarei şi au solicitat certificate de conformitate cu ajutorul cărora să poată lucra în afara graniţelor României.

UPDATE „Am venit pentru a obţine certificatul de conformitate care-mi permite să-mi practic meseria de medic în altă parte decât în România. Contractul-cadru pe care ni-l impun Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu prevede fonduri alocate cabinetelor medicale“, a declarat Alexandru Bucur, vicepreşedintele Patronatului Medicilor de Familie din judeţul Constanţa. „Venitul unui medic de familie pe cabinet, pe lună, este de 60 de milioane vechi, din care 50 reprezintă numai cheltuielile“, a completat reprezentantul medicilor de familie.

Ana Maria Bucur a venit şi ea pentru a obţine certificatul de conformitate. „Sunt trei ţări care preferă să aibă medici de familie români - Franţa, Germania şi Suedia. Acolo venitul unui medic de familie începe de la 3.500 de euro. Aici, am 320 de euro. Oare sunt motivată?“, se întreabă Ana Maria Bucur, medic de familie în Mangalia.

Aproximativ 40 de medici de familie au cerut astăzi documentaţia necesară pentrua  putea lucra în străinătate.

Gestul medicilor este unul de protest îndreptat împotriva Casei de Asigurări de Sănătate. Cadrele medicale nu sunt de acord cu prevederile contractului-cadru din 2011, care intră în vigoare începând cu 1 aprilie.





Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite