Constanta: Vremea urâtă a alungat turiştii de pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Vremea urâtă a alungat turiştii de pe litoral
Constanta: Vremea urâtă a alungat turiştii de pe litoral

Precipitaţiile abundente de zilele trecute au înjumătăţit numărul turiştilor veniţi la mare, iar autorităţile constănţene trebuie să ia măsuri pentru readucerea lor în staţiuni indiferent de condiţiile meteorologice. Citeşte şi: Constanta: Mai multe porţiuni de plajă au fost distruse de furtună

Comandamentul Litoral 2009 s-a întrunit, astăzi, la Prefectura Constanţa, iar principala problemă semnalată a fost scăderea numărului de turişti de pe litoral şi necesitatea luării unor măsuri pentru ca vacanţele acestora să nu mai aibă de suferit.

Autorităţile constănţene au atras atenţia că între 6 şi 13 iulie au fost înregistraţi 87.935 de turişti spre deosebire de aceeaşi perioadă a sezonului estival trecut când pe litoral s-au aflat 149.020 de turişti. Cauzele scăderii sunt, în principal, cele legate de condiţiile meteorologice nefavorabile, dar pentru perioada următoare se preconizează un aflux de turişti cel puţin în staţiunea Mamaia.   
 
„O acţiune unitară este în folosul turiştilor şi implicit al economiei naţionale, deoarece este cunoscut faptul că, pe timpul verii, 43% din potenţialul turistic al ţării îl reprezintă zona litorală a Mării Negre. De aceea vă rog să gândiţi în perspectivă şi să acţionaţi în consecinţă”, a spus prefectul judeţului, Tit-Liviu Brăiloiu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite