„Cele mai frumoase locuri din Europa“, cartea ediţiei la Târgul Gaudeamus Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară, la Mamaia, s-a încheiat cea de a III-a ediţie a Târgului de carte Gaudeamus, eveniment cultural care a cuprins, timp de patru zile, lansări şi prezentări de carte, expoziţii, filme documentare şi acorduri de chitară.

Publicul prezent la Gaudeamus a avut prilejul de a întâlni scriitori şi oameni de cultură şi de a participa în mod activ la câteva iniţiative importante pentru viaţa comunităţii locale. Astfel, târgul a găzduit în acest an o campanie de sensibilizare a opiniei publice cu privire la situaţia Cazinoului din Constanţa. Expoziţia „Istoria Cazinoului din Constanţa”, organizată în cadrul Târgului, a atras numeroşi vizitatori, care au semnat în registrul special S.O.S. Cazinoul din Constanţa şi au motivat necesitatea reabilitării statutului de monument cultural emblematic al Cazinoului pentru viaţa cetăţii.

Poliţia Gaudeamus
Târgul a lansat în premieră concursul Poliţia Gaudeamus, derulat cu sprijinul Radio Vacanţa, în cadrul căruia patrule speciale au întreprins razii pe plajă şi au surprins cititori de cărţi în flagrant. „Pedepsele” au constat în premii în cărţi şi produse oferite de sponsori.

Donaţii de cărţi
Fondul de carte colectat în urma donaţiilor din partea vizitatorilor şi expozanţilor, în cadrul proiectului „Cărţile se întorc acasă”, proiect iniţiat şi realizat în parteneriat cu Fundaţia „Noi Citim”, a totalizat 500 de volume, care urmează să fie direcţionate către biblioteca publică rurală din comuna Târguşor, judeţul Constanţa.

Premiile ediţiei
Totodată, aseară, a avut loc decernarea Trofeelor Târgului de carte, acordate pe baza Votului Publicului. Astfel, Trofeul Gaudeamus a fot obţinut de Editura Rao, locul al doilea - Editura All şi locul al treilea - Editura Corint. „Cele mai frumoase locuri din Europa“, de Anne Bentuhes, volum publicat de Editura All, a fost desemnată cea mai râvnită carte a târgului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite