Virusul gripei noi ocoleşte Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei decese înregistrate la Iaşi şi Prahova din cauza infectării cu virusul gripal AH1N1stârnesc nelinişte în rândurile populaţiei. Fiecare se întreabă care este situaţia în oraşul în care locuieşte.

La Constanţa, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) susţin că nu sunt motive de îngrijorare. „Nu avem niciun caz, nicio suspiciune, nicio confirmare. Nu se înregistrează nici măcar o creştere a numărului de cazuri la celelalte afecţiuni de sezon. Asta nu înseamnă că nu suntem în alertă. Monitorizăm atent fiecare prezentare cu simptomatologie“, a declarat şeful DSP Constanţa, Constantin Dina.

Stoc de vaccinuri, epuizat

Un alt motiv pentru care autorităţile sanitare spun că nu sunt motive de îngrijorare este şi acela că întreg lotul de vaccin antigripal sosit pentru sezonul rece la Constanţa a fost epuizat. „Cele 55.000 de doze de vaccin pe care le-am primit de la Ministerul Sănătăţii a fost epuizat. vaccinul distribuit în acest an are şi o tulpină de AH1N1. Mai sunt şi persoane care au preferat să cumpere vaccinul antigripal din farmacii“, a mai spus Dina.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite