Virusul West Nile, depistat la o femeie din Techirghiol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 74 de ani din Techirghiol a ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase după ce a fost confirmat că este purtătoarea virsului West Nile. În acest moment, starea sa este stabilă şi în afară de orice pericol.

„Pacienta avea febră mare, dureri de cap, adică simptomele clasice“, a declarat Constantin Dina, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa. El a spus că a luat legătura cu reprezentanţii Primăriei Techirghiol şi cei ai Sanatoriului Balnear şi a recomandat efectuarea unei dezinsecţii temeinice în localitate.

„Orice apă stătătoare poate constitui un mediu prielnic pentru dezvoltarea larvelor acestor ţânţari“, a mai spus Constantin Dina.

Aproximativ 80 la sută dintre bătrânii şi copiii care sunt înţepaţi de ţânţari şi pozitivi pentru virusul West Nile nu manifestă niciun simptom. Un procent mult mai mic manifestă greaţă şi vărsături, dar şi dureri de cap. atunci este momentul să se prezinte la medic. „Doar un caz la 150 poate dezvolta o meningo encefalită, afecţiune care poate duce la deces“, a mai spus şeful DSP.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite