Constanţa: Copiii din Viişoara, învăţaţi să le placă şcoala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Copiii din Viişoara, învăţaţi să le placă şcoala
Constanţa: Copiii din Viişoara, învăţaţi să le placă şcoala

Un proiect derulat în localitatea Viişoara, de World Vision, a câştigat locul al treilea la Gala Premiilor în Educaţie. Premiul a fost câştigat la secţiunea „Proiecte educaţionale“, din 41 de proiecte din toată ţara, cel de la Constanţa intitulându-se „Hrănind copiii din satul Viişoara pentru un viitor mai bun“.

Prin acţiunea care s-a derulat în perioada 2007-2009, organizaţia World Vision România - Biroul Zonal Constanţa a urmărit reducerea riscului de abandon şcolar pentru 100 de copii înscrişi la Şcoala cu clasele I-VIII din Viişoara, comuna Cobadin.

„Activităţile au constat în oferirea unei mese calde celor 100 de copii, organizarea de activităţi extraşcolare de pregătire pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare, activităţi de educaţie şi formare pentru copii, părinţi şi cadre didactice, evenimente cu tematică spirituală şi activităţi de recreere“, a declarat Isabela Ştefan-Iorga, asistent relaţii publice şi comunicare World Vision. Ea a mai spus că organizaţia a primit şi 2.000 de euro pentru locul trei.

Rezultate remarcabile în doar doi ani

După doi ani de desfăşurare a proiectului, abandonul şcolar a scăzut la Viişoara de la 8-11% la aproape de zero, în timp ce rata corigenţilor a scăzut de la 38% la 4%. Un alt merit al iniţiatorilor este acela că mulţi dintre absolvenţii de clasa a VIII-a au intrat la liceu.

„Înalta distincţie acordată acestui proiect ne onorează şi ne întăreşte ideea că educaţia nu este o cauză pierdută în România, atâta timp cât un proiect derulat într-un mic sat din Dobrogea reuşeşte să scadă rata abandonului aproape de zero, să motiveze copiii săraci să meargă la şcoală şi să îşi facă un viitor“, a mai spus Isabela Ştefan-Iorga.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite