Verdict: ani grei de închisoare pentru împuşcarea unui om de afaceri constănţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Bamburic a supravieţuit miraculos după ce a fost împuşcat de opt ori
Liviu Bamburic a supravieţuit miraculos după ce a fost împuşcat de opt ori

Trei dintre cei patru indivizi care au încercat să-l ucidă, în urmă cu doi ani, pe omul de afaceri constănţean Liviu Bamburic au fost condamnaţi la închisoare. Vinovaţii sunt în libertate.

Cel care a plănuit moartea omului de afaceri constănţean Liviu Bamburic,  Daniel Dediu (fiul afaceristului Lili Dediu din Galaţi) şi Grigore Dănilă, unul dintre complicii săi au fost condamnaţi, astăzi, de Tribunalul Constanţa la 9 ani de închisoare pentru complicitate la tentativă de omor şi 4 ani şi 2 luni pentru asociere în vederea comiterii de infracţiuni. Cea mai grea pedeapsă a primit-o cel care a tras, efectiv, opt focuri de armă, Maricel Mustaţă, a fost condamnat la 10 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă de omor şi încă 4 ani şi 2 luni pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Sentinţa nu este definitivă: poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Constanţa.

Cei trei au fost puşi în libertate în urmă cu patru luni.  Ei nu vor fi încarceraţi până când sentinţa nu va fi definitivă. Toţi agresorii sunt din Galaţi.

Atacul pentru care au fost condamnaţi a fost săvârşit în noaptea de 16 spre 17 ianuarie 2008. Liviu Dorin Bamburic a fost împuşcat în scara blocului unde locuia iubita sa, Elena Neagu, din cartierul Tomis Nord. Mustaţă a încercat să îl ucidă cu un pistol de calibru 9 mm, trăgând mai multe focuri de armă.

Bamburic a stat pe masa de operaţie nouă ore iar medicii au declarat că a fost un miracol că a supravieţuit: fusese împuşcat de opt ori.
Medicii nu au reuşit să extragă toate gloanţele: Bamburic mai are patru gloanţe în corp, care însă nu-i pun viaţa în pericol.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite