Velierele s-au întrecut în vitezăşi eleganţă la Eforie Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

participat, între alţii, Dan Chişu, cu Esperanta, şi George Copos, cu Anette. Omul de afaceri ne-a declarat că deţine barca de un an de zile, el însuşi alegându-i numele. "Este un velier mic,

participat, între alţii, Dan Chişu, cu Esperanta, şi George Copos, cu Anette. Omul de afaceri ne-a declarat că deţine barca de un an de zile, el însuşi alegându-i numele. "Este un velier mic, spartan, care fuge extraordinar de bine pe vânt din lateral", şi-a lăudat el nava de 12 metri lungime şi 15 înălţime. "Aici, totul e ştiinţă, fineţe... e creaţie", a adăugat Copos.
Sâmbătă s-a desfăşurat proba tactică, ce a fost câştigată de Ocean Phoenix, Anette ieşind pe locul al doilea, urmată de Ioana 2 şi Esperanta. La sfârşitul probei, patronul Rapidului a fost foarte mândru de reuşită. "Am mers jumătate de probă cu focul genovez blocat, dar am reuşit. Mâine va fi foarte greu, sunt multe vase bune, dar sper să câştig."

Anette i-a adus lui Copos victoria
Ieri a avut loc proba de distanţă, de la Eforie Nord la Costineşti şi retur. "Sunt gata de luptă", a spus Copos, în timp ce aştepta, pe vas, ascultând muzică jazz, începerea probei. "Asta faci la mare, asculţi vântul, asculţi delfinii şi jazz", a spus omul de afaceri. Startul s-a dat la ora 11:25. Pentru un timp, în frunte s-a aflat Ocean Phoenix, dar la un moment dat a folosit o velă nepermisă de regulament, deoarece căpitanul, care vorbea limba engleză, nu a înţeles bine regulile şi a fost penalizat cu 360 de grade. După aproape patru ore, primul care a trecut linia de sosire a fost George Copos.
Când a intrat în port, acesta a exclamat: "I-am bătut cu 25 de metri!". Problemele tehnice l-au ocolit de această dată şi totul a mers perfect. Gândurile lui nu au fost însă departe de echipa al cărei patron este. "Sunt şi fericit, şi trist. Fericit pentru că am câştigat şi trist pentru că Rapidul a făcut egal ieri. Sunt bucuros pentru că am reuşit să fac românii să se uite la veliere. Velierele nu se compară cu iahturile, este vorba de pasiune, de dragoste de apă şi vânt, de dragoste de libertate. Eu acum mă simt liber", a zis Copos. Câştigătorul concursului va fi stabilit de arbitri în funcţie de cele două probe, dar George Copos este convins că victoria va fi a lui. Dan Chişu a fost dezamăgit de concurs. "Pentru primul concurs a fost interesant. Nu există primul loc deoarece nu sunt două bărci din aceeaşi categorie. Sunt dezamăgit că nu putem să ne concurăm. Cred că acest concurs a fost organizat să navighezi şi să termini cursa", a declarat el. Organizatorii au anunţat că, până în momentul în care arbitrii nu îşi vor da verdictul, un câştigător nu poate fi dat ca sigur.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite