Vedeţi de ce nu avem un litoral curat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Litoralul a fost taxat mereu la capitolul curăţenie. Principalele motive pentru care era refuzat şi avea de pierdut în favoarea celui bulgăresc a fost curăţenia şi calitatea serviciilor.

Aproape 200.000 de turişti s-au copt la 50 de grade Celsius

Uite cum arată plaja din stațiunea Mamaia la ora 11.00

În ceea ce priveşte cel de-al doilea motiv, vina aparţine operatorilor hotelieri care nu investesc în specializarea personalului angajat. Primul motiv ţine însă atât de operatorul de plajă, dar şi de educaţia de care dau dovadă oaspeţii. Operatorul face curăţenia, dar turistul are o datorie morală de a o menţine.
La plecarea de la plajă, turişti nu îşi iau cu ei şi gunoaiele

image

PET-urile şi cutiile de bere rămân lângă şezlonguri

Pozele de mai jos au fost realizate sâmbătă seara pe plaja din dreptul terasei Cleopatra din staţiunea Mamaia, în apropiere de ora 20.00, când mai toţi turiştii îşi făcuseră bagajele şi părăseau, rând pe rând, şezlongurile. Gunoaiele au fost însă lăsate pe culoarul dintre scaunele de plajă.
Culoarul dintre şezlonguri, acoperit de gunoaiele turiştilor

Sticlele, cutiile şi hârtiile sunt împinse sub şezlonguri

PET-uri de apă plată, minerală sau sucuri, cutii din metal, pahare şi hârtii au fost adunate de către angajaţii operatorului de plajă în saci imenşi din plastic, iar apoi au fost selectate pe categorii.

image
image
image

Nu încape comparaţie

Sorin Greavu, reprezentantul celui mai mare operator de plajă de pe litoralul românesc, Romned Port Operator, a declarat că nu se cunoaşte cantitatea exactă a deşeurilor adunate la sfârşitul fiecărei zile de pe plajă, dar oricum aceasta este „foarte mare“.
Pubelele pentru colectarea selectivă a gunoaielor sunt aproape goale. Pentru turişti este mai comod să arunce gunoiul pe jos.

În ceea ce priveşte o comparaţie la acest capitol cu litoralul bulgăresc, Greavu a spus că nu poate fi făcută. „În Bulgaria sunt şi turişti tomâni, dar ei nu reprezintă majoritatea. Acolo, cei mai mulţi sunt nemţi şi englezi, iar cultura lor ecologică este foarte bine dezvoltată, aşa că nu putem face o comparaţie“, a declarat Greavu.
Saci imenşi de gunoaie sunt adunate de pe plajă la sfârşitul zilei

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite