Constanta: Vederea i-a fost redată unui bătrân nevăzător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Vederea i-a fost redată unui bătrân nevăzător
Constanta: Vederea i-a fost redată unui bătrân nevăzător

Biserica l-a trimis pe om la operație în Ungaria. La început a simţit senzaţia puternică de arsură şi durere intensă de la uleiul încins. Se aplecase să verifice butelia abia schimbată. Vederea i s-a înceţoşat. Apoi a zărit doar umbre şi în final nu a mai văzut deloc.

Pentru Ion Brojbă, în vârstă de 69 de ani, dezastrul a început în 2007. Era credincios, dar a simţit că speranţa l-a părăsit în momentul când nu a mai putut vedea deloc.

Cuprins de disperare şi-a pierdut total încrederea în oameni şi nu şi-a recăpătat-o nici acum. La un moment dat s-a decis să-şi ia viaţa, gândindu-se chiar să se spânzure.

Şofer de o viaţă în port, Brojbă a rămas văduv în urmă cu 12 ani şi când l-a lovit  necazul nimeni dintre rude nu i-a stat alături şi nu l-a sprijinit în vreun fel. Are doar un nepot plecat în Canada şi unul în Cernavodă, dar lipsit de mijloace pentru a-l ajuta.

În 2004, bătrânul a fost operat de cataractă, dar după operaţie a căpătat o infecţie, iar situația a devenit mai grea.

În calea Bisericii

Medicii de la Spitalul Municipal din Constanţa şi Spitalul Floreasca din Bucureşti s-au declarat neputincioşi, iar la Bucureşti i-au returnat chiar banii spunându-i că nu pot face nimic în România.

Singurul rezultat al tratamentelor de luni de zile a fost că starea s-a agravat. Calvarul a durat doi ani până când un student la Teologie şi dascăl la biserica Buna-Vestire din cartierul Coiciu, Ionuț Grigoruş, în vârstă de 22 de ani, a aflat de bătrân de la nepotul acestuia.

Îngerul păzitor al bătrânului nevăzător

Tânarul a luat legătura cu Arhiepiscopia şi cei de la Departamentul Social –Misionar, coordonat de părintele Nicolae Rusu, nu au stat pe gânduri. L-au luat pe bătrânul neajutorat în grijă. I-au asigurat alimente, i-au plătit consultaţii, deplasări în ţară şi străinătate. S-a luat legătura inclusiv cu Ambasada României în Ungaria.

Eforturile au fost încununate cu succes, Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, a asigurat plata operaţiei, iar Ion Brojbă a fost trimis la Budapesta, fiind consultat şi operat la Oradea de medici specialişti unguri.

A doua zi dimineaţa, după operaţie, miracolul s-a înfăptuit. Îi revenise vederea. Acum vede aproape bine. „Pentru prima dată l-am văzut pe cel ce m-a dus tot drumul de la Oradea la Constanţa“, spune nea Ion, în timp ce frământă un pix în mâini.

Vederea i-a fost restabilită, dar nu în proporţie de 100%. Boala însă dă semne că revine. Bătrânul ar avea nevoie de un nou consult și iarăși nu e nimeni să-l ajute să nu recadă în beznă. Speranța nu i-a pierit însă. Are grijă dascălul de la Biserică, Ionuț Grigoruș.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite