Constanta: Vasilică Lobonţ este DJ-ul care a crescut cu muzica din Vamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Vasilică Lobonţ este DJ-ul care a crescut cu muzica din Vamă
Constanta: Vasilică Lobonţ este DJ-ul care a crescut cu muzica din Vamă

A ieşit din curtea casei din Vama Veche în 1996 şi a fugit pe plajă. Şi acolo a rămas. Aşa se caracterizează DJ Vasilică, care a închis cea de-a şaptea ediţie a festivalului Stufstock.

A crescut cu muzica din Vamă. Din 1986 a devenit fan Michael Jackson. Zece ani mai târziu spune că a ieşit din curtea părintească şi a fugit pe plajă. Şi acolo a rămas. Pe plajă şi prin discotecile din Vamă a ascultat rock alternativ, funk şi electro - funk. „M-au lăsat să intru în discoteci unde am făcut ce-am vrut. Mi-am făcut de cap“, mărturiseşte DJ-ul.

După ce muzica din Vamă nu a mai avut niciun secret pentru el, a luat drumul Bucureştiului. A mixat muzică în cluburile de fiţe din Capitală: B 52, Expirat şi Bar Fly. Mai pune muzică şi prin Vamă, dar doar acolo unde „văd oameni OK“.

Diferenţa a două lumi

A fost invitat la toate ediţiile Sufstock. În acest an, a închis festivalul cu tradiţie şi a simţit, alături de vamaioţi, libertatea, a  retrăit vremurile când bunul simţ domnea pe plaja din sudul litoralului. Mai pune muzică şi acum în discotecile din satul natal, dar acolo unde sunt oameni OK, aşa cum spune el. Cum era Vama în urmă cu 20 de ani şi în ce s-a transformat?

Cine ne-ar fi putut răspunde mai bine la această întrebare decât un vamaiot sadea? „Diferenţa a două lumi. Înainte, Vama era frumoasă în perioada 1988 - 1995. Doar 30 de case pe malul mării... Oamenii ştiau de legea bunului simţ. Veneau pe plajă pictori, sculptori...“, îşi aminteşte el.

Apoi, rând pe rând, au apărut terasele, apoi restaurantele. DJ-ul consideră că Vama Veche a fost prost înţeleasă. Însă, adaugă el, oricum s-ar fi ajuns aici. În opinia lui, Vama mai poate fi salvată doar prin evenimente gen Stufstock. Însă au rămas prea puţini localnici adevăraţi.

Vrea să-l aducă în România pe Bono de la U2

Vasilică se mândreşte cu întâlnirea cu Bono de la U2. „M-am întâlnit cu el în urmă cu o lună, la Berlin“, spune el. Artistul i-a strâns mâna şi, întrebat pe când un concert în România, a răspuns: „Maybe next year“. Pe DJ-ul din Vamă, Bono l-a încărcat cu energia de care avea nevoie.

Restul învăţămintelor le-a luat din volumul „Călătoria spirituală a trupei U2“, pe care o recomandă tuturor. În acest volum, Bono a completat textul biblic „Vii în împărăţia cerurilor“ cu „Eu zic să aducem cerul pe pământ“.

Pe data de 1 mai, Vasilică va termina de scris şi o carte. „Dansând cu oile“ este povestea unui copil care este trimis de bunici cu oile pe câmp.

Citiţi mai multe în Adevărul de seară de astăzi

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite