Vârstnicii sărbătoresc de ziua lor, la Cumpăna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu 19 ani Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit ca ziua de 1 octombrie să fie sărbătorită drept „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice". De atunci, în fiecare an, pe mapamond au loc manifestări destinate exclusiv persoanelor de vârsta a treia.

Vârstnicii din Cumpăna petrec astăzi, de ziua lor, la Clubul Înţelepţilor din localitate. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul Primăriei Cumpăna şi al Societăţii Naţionale Crucea Roşie, filiala Constanţa şi subfiliala Cumpăna. Ajutoarele au fost elevii şi profesorii Liceului Virgil Madgearu.

Din inimă pentru bătrâni

Astăzi, de la ora 10.00, vâstnicii au posibilitatea de a se întâlni, a discuta, de a-şi măsura tensiunea arterială şi glicemia. Nici veteranii de război din Cumpăna nu au fost uitaţi, înturcât voluntarii le vor duce alimente acasă în cursul zilei.

„Activitatea continuă şi în Constanţa, unde voluntarii noştri vor vizita cadre didactice şi medicale vârstnice", susţine Carmen Lungu, directorul Crucii Roşii, filiala Constanţa.

Crucea Roşie, un sprijin pentru vârstnici

Problemele bătrânilor au fost mereu în atenţia Crucii Roşii, care a fost alături de ei. „Bătrânul nostru suferă de o mulţime de boli, este stresat continuu, necăjit şi obosit, nu are siguranţa zilei de mâine, este tratat cu indiferenţă de societate. Mulţi sunt afectaţi de depresia geriatrică, mai gravă decât depresia la persoanele tinere. E o consecinţă a pierderii puterii fizice, a izolării sociale. Bătrânii s-au plâns că principalele dificultăţi prin care sunt nevoiţi să treaca sunt pensionarea, izolarea socială. În plus, mulţi dintre bătrânii noştri suferă de subnutriţie, de aceea încercăm să fim alături de ei prin proiectul nostru ۫«Banca de alimente»", a mai spus Carmen Lungu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite