Vânătoare de hotelieri evazionişti pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul acestei săptămâni, Ministerul Turismului va semna un protocol de colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei, în vederea combaterii evaziunii fiscale în turism.

Particularii care cazează la negru turişti vor fi vânaţi de organele de control. Flagrantul va fi făcut de reprezentaţi ai Ministerului Turismului care se vor caza incognito în unităţile bănuite de fraudă. „Timp de şase luni vor fi efectuate controale la unităţile de primire turistică, de către echipe mixte, formate din reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, ai Inspectoratului General al Poliţiei şi ai Gărzii Financiare“, a spus Elena Udrea, ministrul Ministerului Dezvoltării Naţionale şi Turismului.

Agroturismul, pe lista neagră

Primăriile nu vor participa la controalele mixte, pentru că, spune Udrea, cunosc particularii frauduloşi, dar îi ignoră. „Primarii ştiu oamenii care fac turism la negru, dar tac pentru că au nevoie de vot electoral şi nu ţin cont că aceştia pot aduce bani la bulegul local“, a afirmat Udrea la Târgul de Turism, desfășurat la Constanța de la sfârşitul săptămânii.

Hotelierii de pe litoralul românesc susţin că doresc şi ei să participe la control, întrucât turismul la negru este în detrimentul lor.

Citiţi mai multe în de astăzi!


image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite