Constanţa: Vamaioţii au cântat balade rock în ploaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Vamaioţii au cântat balade rock în ploaie
Constanţa: Vamaioţii au cântat balade rock în ploaie

Cu nisip pe tălpi şi cu dorul de libertate în suflet, vamaioţii s-au strâns azi-noapte pe plaja din sudul litoralului pentru ultima noapte de Stufstock. Mii de oameni au venit pe plaja din Vama Veche la ultima seară a festivalului Stufstock. Click aici pentru galerie foto Citeşte şi: Constanţa: Stufstock: frenezie cu muzică la 10.000 watti Constanţa: Stufstock 2009 a strâns peste 1.000 de vamaioţi Constanta: Urmărit general de

Show-ul a fost deschis de Phenomenon, o trupă de tineri cu vârste între 12 şi 17 ani, care au cântat atât compoziţii proprii, cât şi piese celebre. Publicul din Vamă a fost atât de încântat, încât a cerut bis. Publicul a cântat împreună cu Z.O.B. şi cu E.M.I.L.

Show-uri legendare

Show-urile legendare au fost oferite vamaioţilor de Timpuri Noi şi Zdob şi Zdub. Nici ploaia care a început să cadă în timp ce pe scenă erau cei de la Timpuri Noi nu i-a alungat pe vamaioţi. Membrii trupei ethno-rock din Republica Moldova - Zdob şi Zdub - au făcut azi-noapte un tur de forţă pentru a putea fi prezenţi la festival, a spus Anca Romanescu, PR-ul Stufstock. „Au venit direct de la Bucureşti. Anul trecut au avut un accident. Mergeau de la un concert la altul. Atunci şi-au spus că nu vor mai merge noapte pe drum, însă pentru noi au făcut o excepţie şi au călătorit noaptea pentru a putea fi prezenţi la ora 2.00 în faţa publicului din Vamă“, a povestit Anca Romanescu.

DJ Vasilică din Vamă a încheiat festivalul

Ultimul pe scenă a urcat DJ Vasilică. Vamaiot prin naştere, Vasilică Lobonţ înceracă prin muzică să salveze Vama Veche a copilăriei sale. „Am crescut cu muzica din Vamă“, mărturiseşte el. Spune că doar prin astfel de concerte Vama Veche va putea fi salvată.
În primele două nopţi de festival au urcat pe scena amplasată pe plajă The Others, Mike Godoroja & Blue Spirit, Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Fanfara 10 prăjini, Snails, Trooper, Celelalte cuvinte, Luna Amară, Baniciu & Kappl. Voluntarii festivalului au fost trei organizaţii neguvernamentale: Asociaţia pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio - Cultural, provenită din mişcarea Salvaţi Vama Veche, ONG Mare Nostrum şi Centrul pentru Resurse Civice Constanţa.

Buget de criză

Stufstock a fost amânat în acest an. Spectacolele trebuiau să aibă loc în august, însă cu greu s-au găsit sponsori. „Nu ştiu care este bugetul de act an al festivalului, însă pot să vă spun că este mai mic decât cel de anul trecut“, a declarat Anca Romanescu.

13 mii de vamaioţi în 2009

Primul festival Stufstock a strâns pe plaja din Vama Veche în 2003 peste 15.000 de vamaioţi. A devenit unul din cele mai cunoscute festivaluri de muzică rock din sud-estul Europei. La Stufstock 2 au participat 30 de artişti şi formaţii de muzică rock. Stufstock 3 bate recordul şi pe scenă urcă 41 de trupe. Anul trecut, la festival au cântat 50 de trupe, în faţa a 8.000 de oameni. Anul acesta, peste 13.000 de vamaioţi au urmărit spectacolul de pe plajă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite